zaparowane reflektory w Skodzie Octavii Combi II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dmin
    Classic
    • 2010
    • 1

Zamieszczone przez nemi
    równie dobrze można się zastanawiać czy ładniejsze są blondynki, czy brunetki
    dodatkowo, jest to o wiele ciekawszy temat
  • Dislog
    Classic
    • 2009
    • 9

Witam
    5 dni temu odebralem nowitka Octavie Combi II. Auto stalo na deszczu jak odbieralem je z salonu. Po przyjechaniu do domu odstawilem do garazu. Na drugi dzien jakas przejazdzka po miescie i po powrocie rozczarowanie. Zauwazylem na przednich swiatlach male plamki z pary. Troche sie zaniepokoilem ale pomyslalem ze pewnie to nic strasznego. Na drugi dzien znow przejazdka w deszczu, powrot i plamu juz do polowy swiatel! Od dolu do gory zaparowane! Wiele razy juz slyszalem ze jak swiatla paruja to napewno byly wymieniane a jak wymieniane to pewnie bylo bite. Ma ktos pomysl jak samemu moge to sprawdzic? Boje sie ze jak pojade do serwisu to powiedza mi ze poprostu wada reflektorow a nie bardzo wiem jak do tego sie odniesc. Prosze o jakies opinie i sugestie bo nie chcialbym juz tak przejechac sie na marce skoda bo to moj pierwszy samochod z tym logiem a mam go dopiero od kilku dni i juz stres.
    Dzieki

Komentarz

• mobil
      Ambiente
      • 2009
      • 139

To jest normalne. Nawet w instrukcji jest napisane.
      http://emmu.pl
      ----------------------------------------------------------
      W końcu robi się to, co się lubi.

Komentarz

• Maru 123
        RS
        • 2008
        • 4660

Dislog, po pewnym czasie same się uszczelnią jak nie to reklamuj w ASO :wink:
        1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Dislog
          Classic
          • 2009
          • 9

A mozesz podac numer strony w instrukcji gdzie to jest? Poprostu mam obawy czy to nie jakis walek ze strony salonu bo troche sie juz nasluchalem o tym co ludziom potrafia wcisnac w salonie! Dzieki za odpowiedzi.

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratoRS
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Jak nie zejdzie po kilku tygodniach, to trzeba zareklamowac, wymienia na nowe
            Spritmonitor.de

Komentarz

• Dislog
              Classic
              • 2009
              • 9

gorzej jak sie okaze ze wymienia bo juz raz byly wymieniane... jak z lawety spadl

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratoRS
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Halogeny w Superbie tez wielu zaczely parowac, w UK wymieniali po wejsciu do salonu, u nas troche sie ociagaja ale tez wymienia. Z reflektorami w OII wielu tez mialo problemy

Nie mozna az tak pesymistycznie podchodzic do pochodzenia auta :szeroki_usmiech
                Spritmonitor.de

Komentarz

• Dislog
                  Classic
                  • 2009
                  • 9

wiesz Maicroft nie chce sie zniechecac bo cieszylem sie z tego auta jak dziki a tu nagle taki dol troche a kazdy do okola vi jeszcze wciska i snuje domysly to ja juz sam nie wiem co myslec. Mam nadzieje ze to tylko wadliwa seria

Komentarz

• Artur73
                    Drive
                    • 2007
                    • 82

W mojej O1 też lampy kilka razy zaparowały jak była nowa i póżniej przestały.
                    W Fabii natomiast jedną lampę mi wymieniali na gwarancji bo parowała cały czas.

Komentarz

• pstryczek
                      RS
                      • 2009
                      • 10795
                      • Superb III (3V3)

niedokładność wykonania sie kłania, wystarczy mała nieszczelność i paruje, ale to nie powód do tragedii, widziałem na parkingu Merola eSkę z zaparowanymi reflektorami :P
                      Marek

Komentarz

• Skłodi
                        Ambiente
                        • 2008
                        • 186
                        • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Nie po to się kupuje nowe autko by lampy parowały. Jeżeli będzie tak przez dłuższy czas, to znaczy, że lampy są nie szczelne, do wymiany.
                        BLUELIGHT.PL
                        ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k

Komentarz

• czachus
                          Drive
                          • 2008
                          • 79

Eee - nie martw się. Żona kupowała w zeszłym roku Golfa V. Ksenonki, generalnie cud miód. Lampy zaparowane. Zadzwoniłem z nerwem, a uzyskałem info, że muszą się, że tak napiszę "wygrzać". No i jest ok. Po kilku dniach było ok.
                          W serwisie VW powiedzieli mi, że w razie jak coś to trza poprawić odpowietrzenie lampy czy cóś takiego...Nie wiem-nie musiałem tego robić :twisted:
                          Ale tak z innej beczki - dziś odebrałem z lakierni Golfika żony, bo miałem próbę kradzieży auta. Lakiernia przy salonie :twisted: I w lakierni stały dwa nowe Passaty :twisted: Nie dopytywałem, ale pewnie coś puknęło w transporcie :roll: I kup tu nowe auto.
                          Moja strzałka Nie wymuszajcie pierwszeństwa, to szkodliwe dla zdrowia...

Komentarz

• zgucio
                            Rider
                            • 2007
                            • 691

mi nigdy nie parowały do dzisiaj, autko stało 1,5 tygodnia nie jeżdżone a cały tydzień lało po zapaleniu przejechaniu 3 km zobaczyłem że dół lamp jest zaparowany.

Przez klapki od strony silnika pewnie dostała sie wilgoć, co mnie zdziwiło na silniku był jakby biały meszek ale po dłuższej drodze znikło.

8 lat był trzymany w grzanym garażu i nigdy coś takiego nie wyskakiwało
                            ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratoRS
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

Chyba ta poprzednia wersja Audi A4 z xenonem, tez miala problemy z reflektorami. Jak patrzy sie na zdjecia z allegro to wiekszosc ma zaparowana jedna sztuke :diabelski_usmiech
                              Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...