Ponieważ nic nie wnoszące dyskusje o spalaniu zaczynają dominować w co trzecim wątku niezależnie od jego tematu, zakładam topik, w którym rozmowa o tym będzie możliwa a nawet wskazana.
Jednocześnie informuję, że uporczywe wracanie do tego drażliwego tematu gdzie indziej będzie skutkowało przeniesieniem tutaj\do Spadowiska lub ostrzeżeniem.
W tym wątku możesz się realizować do woli :diabelski_usmiech.
Watek znam i nie mam uwag. Zauwazam jednak pewna niekonsekwencje w definiowaniu tego co jest pisaniem na temat a co nie
Od wczoraj zamek prawych przednich drzwi nie działa - nie reaguje, kiedy zamykam auto lewym zamkiem lub zamkiem bagażnika - nie załącza się dioda w drzwiach kierowcy. Pilota i alarmu nie mam.
Gdy zamykam przez zamek od strony pasażera, wszystko jest ok - zamykają się wszystkie drzwi i dioda świeci. Co mogę z tym zrobić? Odpięcie od akumulatora pomoże?
no dobrze, jeśli kable są przerwane, to podczas zamykania od strony feralnego zamka, reszta nie powinna sie zamykać - a wszystko działa dobrze... no chyba że sa dwa inne kable - jeden, który wysyła sygnał od zamka do centralnego, a drugi w druga stronę.
[ Dodano: Nie 25 Paź, 09 22:10 ]
Kabelki wszystkie posprawdzane - izolacja wymieniona - nic nie było przetarte. Dodatkowo sprawdziłem działanie opuszczania i podnoszenia szyb za pomocą kluczyka i wszystk odziałą jak należy.
Coś mi mówi, że styki mogły zawilgotnieć i nie ma kontaktu przy samym zamku drzwi pasażera. Po zdjęciu boczku próbowałem odpiąć kostkę od zamka, ale ni chu chu...
Czy ktoś zna sposób na odpięcie tej wtyczki (jest do niej cholernie trudny dostęp)?
[ Dodano: Wto 24 Lis, 09 13:53 ]
Problem zlokalizowany i usunięty Po wymontowaniu i rozebraniu siłownika, okazał się, ze styki jego silniczka elektrycznego zaśniedziały. Po wyczyszczeniu i złożeniu wszystko działa poprawnie.