Vag logi-falowanie obrotów alh

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Anarki
    Classic
    • 2010
    • 15

No właśnie mi się rozsypał na maxa i musiałem wymienić.

Wspominałem już o tym w innym poście, ale nie dostałem odpowiedzi - czy po wymianie gruchy jest możliwe, że spalanie na postoju zmieniło się z 0,7 l/h na 0,8 l/h??
  • Nabuch
    Drive
    • 2009
    • 65

Witam , mam problem z falowaniem obrotów na zimnym silniku. Wygląda to na egr(chyba) ale mam prośbę o zrobienie i podesłanie logów z silnika alh . Jak dam radę to wrzuce swoje statyczne moze cos wypatrzycie. Z góry dzieki.Pozdrawiam W.

001-003

Komentarz

• cartel1
      Ambiente
      • 2007
      • 249

może przepustnica do czyszczenia jest...
      [center:a5df0a9dad]

[/center:a5df0a9dad]

Komentarz

• Nabuch
        Drive
        • 2009
        • 65

Zamieszczone przez cartel1
        może przepustnica do czyszczenia jest...
        przepustnica EGRu? Kolega mechanikowaty już mi ją wyczyścił,uszczelki zmienione. Trochę pomogło ale jeszcze nie jest to to ... Sama przepustnica podobno często się zabrudza i trzeba ją okresowo czyścić . Dzisiaj znalazłem sobie logi z VW i egr pracuje inaczej

VW grupa 003

gdzieś na początku jest 84 % a później spada na 4% ? Ciekawe czym to jest powodowane . Podobno na początku pracy silnika Egr pracuje w innym cyklu typowo na podgrzewanie ale podczas logów miałem już ponad 80 st . Jakieś pomysły . Spróbuję zamienić zawory N75 z N18

[ Dodano: Czw 29 Paź, 09 23:06 ]
        Trochę się bawiłem z eletrozaworkami i w związku z tym mam pytania. Rozbroiłem rurkologię i próbowałem sprawdzić zawory metodą zaciągania powietrza /wdmuchiwania (chyba mniej znaczące bo obydwa pracują na podciśnieniu) Na EGR udało mi się i zaciągnąć i wdmuchać powietrze a na regulacji doładowania zaciągnąć. Czy to normalny stan ? Mam jakiś zaworek w stylu jak ten do gaszenia samochodu tj 2 przewodowy -bez dodatkowego odpowietrzenia z filtru i tamten zaciągając i dmuchając od strony podciśnienia trzyma i nie da ani wdmuchać ani zaciągnąć a te są jakieś inne? Proszę o informację jaki jest stan normalny zaworków czy można przez nie zaciągnąć wdmuchać powietrze. Pozdrawiam serdecznie Wojtek.

Komentarz

Pracuję...