czy rzeczone auto zostalo kupione w komisie przy salonie Forda na Rozdzienskiego?
[O1] jedwo kupiony i juz do serwisu
Zwiń
X
-
jesli to to, to ogladalem je i nie wzbudzilo mojego zufania, choc tak konkretnie nie mialem sie do czego przyczepic
na zimnym silniku szarpalo i na benzynie i na gazie
maska byla zapackana olejem, jakby dostal sie na pasek
Auto mialo polerke, poplamiona tapicerke
Ale jesli sprawdzales je w ASO to moze bedzie ok...?
Komentarz
-
-
Takich samochodow jest b. niewiele, to mogl byc ten. Kiedy go ogladales? Jak ja go ogladalem, silnik nie pracowal zachwycajaco, ale dosc dobrze. Nie bylo zachlapan pod maska, ale od spodu bylo widac male slimaczenie oleju. Na fotelu kierowcy jest niewielkie przebarwienie, ale nie jakas masakryczna plama. Co do polerki - widac normalne slady uzytkowania, wiec trudno mi ocenic. Przebieg 66 kkm. Serwisy w ASO Skody (ulubiona przez forumowiczow Skoda Sliwka).Zamieszczone przez Marxna zimnym silniku szarpalo i na benzynie i na gazie
maska byla zapackana olejem, jakby dostal sie na pasek
Auto mialo polerke, poplamiona tapicerke
Komentarz
-
-
Juz 3 razy bylismy w serwisie, bo pojawia sie natarczywie ta wspominana wczesniej kontrolka serwisowa. Kasuja ja, mowia ze to nic powaznego, ostatnio ze za bogata mieszanka gazu lub zbyt uboga, kasuja znow... i znow po jakims czasie np. 2 dniach pojawia sie kontrolka. Gwarancja Skody sie skonczyla, teraz trzeba bedzie probowac korzystac z gwarancji Polskiej Grupy Dealerow.
Poszukuje interfejsu diagnostycznego, ktorym sam bede mogl podlaczyc sie do autka i kasowac bledy. Rownolegle planuje jazde tylko na benzynie, zeby sprawdzic, czy to jedynie gaz jest powodem uporczywego pojawiania sie kontrolki serwisowej.
Tyle.
Komentarz
-
-
Napisalem na PW. Dzieki!Zamieszczone przez AdamBgbk, skontaktuj się z albus_lupus. On jest z Krakowa i chyba ma sprzęt do OI.
[ Dodano: Sro 02 Gru, 09 12:03 ]
Koniec koncow zakupilem kabelek VAG USB KKL + program VAG COM 409.1. Blad, ktory wyskakuje, to zbyt bogata mieszanka. Wybieram sie do BKZu w Krakowie na regulacje gazu, po ktorej licze ze problem zniknie.
Co wyszlo przy okazji autodiagnozy - blad mowiacy o usterce Climatronic'a - mianowicie awaria sterowania przeplywem powietrza a dokladniej urzadzenia sterujacego nawiewem w konkretne strefy (szyba, twarz, nogi).
Komentarz
-
Komentarz