najpierw temat który przewija się już na forum - a mianowicie tylne lewe drzwi
Gdy auto zamykam na kluczyk bądź pilota od alarmu wszystkie drzwi się elegancko zamykają, gdy drzwi zamykam od środka przyciskiem wszystkie się zamykają po czym lewe tylne odskakują z powrotem. Zauważyłem że czujnik krańcowy działa mi tylko wtedy jak mocniej szarpnę za klamkę od wewnątrz.
- czy to może być drobna usterka - regulacja linek czy nasmarowanie?
VAG pokazuje błąd siłownika
No i druga sprawa, włącza mi się co chwile alarm w aucie koledzy od alarmów zdiagnozowali tylną klapę - krańcówka nie działa wogóle (kable całe), dodam iż przy zamykaniu klapy z kluczyka nie zamyka mi się reszta zamków - usterka czy to normalne?
-jak się fachowo nazywa ten element albo jaki ma nr w OCTAVIA I 1999r no i ile powinien on kosztować rozumiem że nie trzeba wymieniać całego zamka?
wszystkie się zamykają po czym lewe tylne odskakują z powrotem. Zauważyłem że czujnik krańcowy działa mi tylko wtedy jak mocniej szarpnę za klamkę od wewnątrz.
przysniedział mikrostyk w zamku od nieuzywania drzwi, zdejmij boczek, poruszaj/zdejmij wtyczkę, psiknij wd-40 obficie i energicznie zamknij-otwórz drzwi tak z 30 razy, powinno pomóc, u mnie tez tak było
zdejmij boczek, poruszaj/zdejmij wtyczkę, psiknij wd-40 obficie i energicznie zamknij-otwórz drzwi tak z 30 razy, powinno pomóc, u mnie tez tak było
tak jak w instrukcji wd-40 i drzwi jak nowe - dzieki
Pozostaje jeszcze klapa, już rozgryzłem że padła krańcówka tyle że przy odkręcaniu zamka połamałem śrubokręt da sie to jakoś normalnie zdemontować?
Pewnie mi jakiś mechanik zostanie z profesjonalnym śrubokrętem :/
Klapa zrobiona, nie padła krańcówka tylko połamał się biały plastik wciskający go.
Koszt rekonstrukcji 2.50 a nie 120 za wymianę zamka
Mam to samo, tylnie rygle odbijaja a jeden czasami nie odskakuje/ nie zaskakuje i musze recznie zaryglowac :-(
Dodatkowo miga mi podswietlenie tych drzwi (przycisku od szyb), przetarcie kabli to bardzo malo prawdopodobne bo drzwi uzywane sa sporadycznie :-( !!!
Rozebralem boczek (najciezsze to wyrwanie go do gory brrr) i przecialem folie ochronna, nie moglem sciagnac wtyczki do serwomechanizmu, polalem tam (na gore wtyku) WD40 i popsiakalem w kierunki mikroswitcha (widac tylko 2 kabelki wychodzace od niego). I co dalej? Nie zaskakuje nadal , sporadycznie zaczyna dzialac... a pozniej 10x zamykasz i nic, az nagle zaskoczy. Totalny totolotek.
Chcialem wyjac caly mechanizm zamka tylniego ale nie mam takiego klucza - gestej gwiazdy.
I badz tu madry co tam sie dzieje.
Na dodatek folia nie chciala mi sie kleic tasma do pakowania z powrotem, przed rozcieciem wyczyscilem ja alkoholem przezornie...
Czym sklejacie/zaklejacie ta folie z powrotem?
Problem nadal nie rozwiazany, dodatkowo drugie tylnie drzwi tez maja odskakujacy rygiel gdy zamykam sie od srodka (przycisk na boczku przy kierowcy).
Czy tylnie rygle dzialja solidarnie - jak kolega z boku popsuty to ten tez odmawia zamkniecia? A moze dwa uszkodzone?
Komentarz