Klapa bagażnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zoltan.chivay
    Classic
    • 2010
    • 11

Klapa bagażnika

8-18
    w sobotę nie pracują, ale moja siostra odbierała fabie bo piątek nie zdążyła i Piotr (szef) poszedł je na ręke
  • dr4Q
    Drive
    • 2009
    • 44

Klapa bagażnika

Witam koledzy mam mały problem z klapą bagażnika mianowicie klapa zamknięta a ciągle mi się pali kontrolka, że jest otwarta i światełko w bagażniku też sie pali. Po irytowany tą sytuacją już odłączyłem kostkę w klapie przynajmniej światło się w niej nie świeci jak jadę, ale nie mam pomysłu jak to zrobić

Komentarz

• tom2212
      RS
      • 2008
      • 3892

wyjmij zamek i wyczyść włącznik/mikrostyk i będzie ok no chyba ze czyszczenie nic nie da to wymień

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8160
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kolega Mroko to kiedys opisywał: "Trzeba zdjąć ten plastik z klapy i wtedy wszystko masz jak na dłoni. W samym zamku (na samym dole) jest mikrostyt. Zobacz czy kostka jest ok czy nie jest zielona a ewentualnie sprawdź czy działa mikrostyk (miernikiem czy zwiera i rozwiera obwód).
        Żeby go wyjąć musisz zdemontować zamek (dwie śruby od dołu klapy bagażnika).
        Ja miałem ostatnio taki przypadek że do zamka wpadł kawałek szkiełka, bo kiedyś tam kolesiowi zbiła się tylna szyba, i to szkiełko odginało dźwigienkę która uruchamiała mikrostyk i światełko nie gasło"
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• skyguy
          Classic
          • 2009
          • 10

Ja wczoraj miałem awarie czujnika - połamał się plastik naciskający go, po złożeniu zamka okazało się iż objawy są identyczne jak u Ciebie - odwrotne działanie czujnika.

Jeśli czujnik masz dobry - możesz sprawdzić to miernikiem czy załącza czy nie to musisz wtedy wyregulować takim białym plastikowym elementem - długość połączenia między zamkiem a klamką.

np. odpinasz białą główkę od zamka kręcisz 2 obroty w lewo zapinasz i patrzysz czy Ci światełko gaśnie i zapala prawidłowo. Ja tak to wyregulowałem i teraz działa idealnie.
          (Najlepsze jest to że wszystko robisz bez żadnych narzędzi )

Po wczorajszych ekscesach stałem się ekspertem od zamka OCTAVIA I
          Zamiast 140 zł za wymianę całego zamka wydałem na rekonstrukcję 2,50

Komentarz

Pracuję...