[O1] centralny i lusterko

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kokos1
    Classic
    • 2010
    • 4

Sprecyzuj gdzie stuka - zawieszenie, słupek, okolice siedzenia, drzwi itd... bo inaczej lipa - przyczyn moze byc setki

Tomek
  • blade232
    Ambiente
    • 2009
    • 167
    • Octavia III combi (5E5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Witam
    Jestem tu nowy i chciałbym się przywitać i przy okazji podzielić się swoim problemem. W mojej Octavii wystąpił ostatnio problem z centralnym zamkiem, posiadam fabryczny z pilotem. Od tygodnia przestały się otwierać i zamykać drzwi kierowcy za pomocą pilota oraz przycisków wewnętrznych na drzwiach. Reszta drzwi zamyka się i otwiera łącznie z klapą bagażnika. Z kluczyka wsadzonego w drzwi kierowcy wszystko ładnie działa a z kluczyka wsadzonego w klapę bagażnika już także drzwi kierowcy nie reagują a reszta drzwi działa. Dodatkowo od wczoraj sterowanie lewego lusterka też nie działa (przy wszystkich trzech pozycjach tego "jojstika" od lusterek sprawdzałem).
    Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki i porady.
    Pozdrawiam
    blade232

Komentarz

• internazionale
      Drive
      • 2007
      • 65

prawdopodobnie bedzie to problem z przewodem w wiazce drzwi. mam ten sam problem. podpowie ktos ktory kolor przewodu za to moze odpowiadac???
      INTERNAZIONALE

Komentarz

• Jeżyk
        Rider
        • 2009
        • 691

zobacz TUTAJ masz tam schematy drzwi 8)http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#412764
        Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• opermon
          Rider
          • 2008
          • 318
          • Octavia II (1Z3)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zerkinj do tego tematu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26892
          Octavia 2 FL 1,4 CAXA, 12r

Komentarz

• Noc
            Ambiente
            • 2008
            • 120

mam ten sam problem i jak wiązka w drzwiach jest OK to wtedy będzie padnięty moduł komfortu, koszt z tego co pamiętam to koło 700-800 nowy a jak byś miał używkę kupić to numery muszą się idealnie zgadzać. Pozdro
            Założony gwint WEITEC :-D

Komentarz

• blade232
              Ambiente
              • 2009
              • 167
              • Octavia III combi (5E5)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM
              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Pytanie tylko jak tą wiązkę sprawdzić w drzwiach? dodam jeszcze że nie miga mi też ta dioda na drzwiach i po otwarciu drzwi z pilota+kluczykiem kierowcy, drzwi wszystkie same się zamykają po jakiejś chwili(tak zawsze było od nowości i tak chyba ma być) natomiast po otwarciu kluczykiem wszystkich, nie ma tego efektu. Odnośnie lusterka to jak sobie przypominam to lusterko działało jeszcze przed awarią otwierania drzwi kierowcy ale jakoś wolniej chodziło od prawego i po jakimś czasie zdechło.
              Dodam jeszcze jedno, mam wrażenie że cycek w drzwiach czasem przy próbie zamykania z pilota lub otwierania czasem minimalnie drgnie tak jak by próbował się ruszyć. Czy może to być jednak coś mechanicznego przy zamku a nie wiązka bądź ten moduł komfortu ?

[ Dodano: Sob 21 Lis, 09 20:57 ]
              Dzisiaj udało mi się zdjąć boczek z drzwi i zdjąłem wtyczkę od tego całego modułu i część wtyczki była z nalotem zielono niebieskim a we wtyczce od strony modułu wilgoć i świecąc od dołu i licząc piny wydaje mi się że brakuje jednego - w środkowym rzędzie pierwszego od strony zewnętrznej, ale generalnie żeby się przyjrzeć lepiej to wolałbym nie klękać z latarką pod drzwiami tylko w domu popatrzeć przy dobrym świetle. Pytanie jak zdjąć ten cały moduł czy może tylko tą część z wtyczką się demontuje ? Ciekawe czy jak się okaże że pina brakuje będzie problem z dolutowaniem ?

[ Dodano: Sob 21 Lis, 09 21:01 ]
              Zapomniałem dodać że wiązka kabli w tej gumie między zawiasami drzwi raczej wyglądają ok przynajmniej zewnętrznie na oko nic nie widać złego.
              Załączone pliki
              blade232

Komentarz

Pracuję...