[O1] Licznik, pilot, centralny, czyli moje problemu z octavk

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • asp2
    Classic
    • 2009
    • 8

2 sezony na Continentalach WinterContact TS810 (225/45R17) - rewelacja,
    zeby nie to ze kusza mnie też zimowe Pirelki to na 99% zapodałby je na kolejny sezon zimowy
  • ShaDe
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2008
    • 115

Od jakiegos czasu moja octavka boryka sie z nie malymi problemami, ale do rzeczy:

1. Najważniejszy. Szafa coś nie domaga, wskazówki opadają, nie zawsze działają. Podgrzałem luty które ktoś zamieścił na obrazku na forum. Szafka działała od Maja, ale dziś znów zaprotestowała. Myślę, że czas na zmianę. Mam zamiar wstawic licznik z wersji po liftowej, co się z tym wiąże? Proszę o przybliżenie mi tematu wymiany

2. Kluczyk z pilotem. Mam starą wersję, nie scyzoryk, 433mhz, od jakis 2 miesiecy problemy z pilotem,raz działa, raz nie. od tygodnia wogole nie trybi. baterie wymienialem 3 razy, nie pomoglo, grzalem wszystkie luty, tez zero efektu.

3. Centralny. Świruje pawiana jak mu się podoba, raz otworzy tylko drzwi kierowcy, raz wszystkie, raz pzrednie, raz 1 zamkniete, raz zgasi lampke we wnterzu, raz nie zgasi, nie wiem co z nim moze byc.

Zastanawiam sie czy za tymi wszystkimi cudami nie stoi licznik?

Proszę o pomoc bo jestem bez radny a nie widzi mi się płacenie kilku tysięcy w aso, bo tak pewnie by wszyszło. Miałem pomysł, aby kupic zestaw nowych zamków i kluczyków (scyzoryk) + nowe piloty, tylko czy to będzie działac w przed liftowej o1.
    Octavia I Elegance 1.9TDi

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Re: Licznik, pilot, centralny, czyli moje problemu z octavk

Zamieszczone przez ShaDe
      Mam zamiar wstawic licznik z wersji po liftowej, co się z tym wiąże? .
      To se neda :P
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• ShaDe
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2008
        • 115

czyli rozumiem, że np. tego licznika http://www.allegro.pl/item763222532_...rotomierz.html nie da rady wstawic do mojego auta? Na maxi docie mi nie zalezy, ale te zegary leżą mi bardziej w kwestii skali i jej czytelności ; )

Komentarz

• awiacek
          Ambiente
          • 2007
          • 152

Zamieszczone przez ShaDe
          czyli rozumiem, że np. tego licznika http://www.allegro.pl/item763222532_...rotomierz.html nie da rady wstawic do mojego auta? Na maxi docie mi nie zalezy, ale te zegary leżą mi bardziej w kwestii skali i jej czytelności ; )
          Sprawdz jaki masz numer licznika ten na aukcji to 1U0 920 841J czyli z CAN-BUSem, środkowe numery muszą się zgadzać z twoim licznikiem.

Komentarz

• ShaDe
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2008
            • 115

jutro rozbiore licznik i zobacze

co do problemów z pilotem, jako że mój kluczyk jest już niesamowicie zniszczony a drugiego nie posiadam myśle nad wymianą wszystkich zamków, zcy to ma sens?

ceny na allegro są kuszące jak za cały komplet

Komentarz

• awiacek
              Ambiente
              • 2007
              • 152

Zamieszczone przez ShaDe
              jutro rozbiore licznik i zobacze
              Lepiej podepnij VAGa i wszystko będzie jasne - bo i tak ewentualnie będziesz go potrzebował do adaptacji nowego licznika

Zamieszczone przez ShaDe
              co do problemów z pilotem, jako że mój kluczyk jest już niesamowicie zniszczony a drugiego nie posiadam myśle nad wymianą wszystkich zamków, zcy to ma sens?
              Czy ty masz problemy z otwieraniem kluczykiem czy pilotem.... jak z pilotem to wymień tylko pilota, kluczuk (grot) i transponder(immo) zostaje ten sam.

Komentarz

• ShaDe
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2008
                • 115

pomyslalem ze 2gi kluczyk z pilotem by sie przydal, dlatego z powodu ceny myslalem nad zakupem calego kompletu, wymiana tych zamkow nie powinna mi sprawic problemow, vaga nie posiadam, dopiero na chwile obecna stwierdzilem ze by sie przydal, dotychczas tez nie mialem dobrego laptopa, dopiero niedawno zaopatrzylem sie w komputer ktory wogole pracuje na baterii i ma jakas sensowna konfiguracje, odkrecenie paru srubek zeby wyciagnac licznik nie jest dla mnie duzym problemem

Komentarz

• shico
                  Drive
                  • 2008
                  • 98

Zamieszczone przez ShaDe
                  Zastanawiam sie czy za tymi wszystkimi cudami nie stoi licznik?
                  Nie stoi.

Komentarz

• Jeżyk
                    Rider
                    • 2009
                    • 691

Zamieszczone przez ShaDe
                    ceny na allegro są kuszące jak za cały komplet
                    Zobacz to http://www.altad.com.pl/index.php?pr...tm_content=268 może akurat?
                    Obejrzyj też ten post może coś Ci pomoże http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#383074
                    Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• marecki1001
                      Classic
                      • 2009
                      • 28

już jestem lekarstwem na twój licznik...
                      przejżyj ten link:http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=19655
                      masz tam 2 zdjęcia.. na 1. jest stabilizator... w prawym górnym rogu... przelutować te luty, na 2 zdjęciu masz 3 kondensatory czy jak tam bo nie jestem elektrykiem i też te luty przelutować.. efekt 100% u mnie. u ciebie też powinno. szukałem tego 2 miesiące i się udało. Od maja mam to zrobione i bez przeciwskazań.. pozdrawiam...
                      acha. co do tego 2 zdjęcia... są ściągnięte wskazówki itd. ale można to zrobić bez ich sciągania. tylko mieć dobrą lutownice i fach..

Komentarz

• ShaDe
                        Ambiente
                        S_OCP Member
                        • 2008
                        • 115

juz to robiłem, jakos w maju, teraz powróciło, chyba bede poprawiał, ściągałeś wskazówki?, ja się troche bałem że połamie i tego nie robiłem, jak zrobi to tak aby ich nie zniszczyc?

Jeżyk, dzięki wielkie za linka, wiem już, że jeśli magik do którego jade w poniedziałek nie pomoże na 90% kupie zestaw z tego sklepu, montowałeś może taki system? mam zamiar kupic wersje z alarmem. No i pozostaje jeszcze jeden problem, gdzie mi "wystrugają" kluczyki, w jednym miejscu koleś stwierdził, że robi tylko na swoich i niema możliwości na dostarczonych przez klienta ; /

Komentarz

• marecki1001
                          Classic
                          • 2009
                          • 28

heh... widocznie źle przelutowałeś.. u mnie robił to braciak, ma fach w lutowaniu. pościągał stare luty i założył nowe.. probemu zero. Bez ściągania wskazówek... żeby tam dojść myślę że potrzeba mieć starego typu lutownicę z drucikiem który sobie wygniesz pod kątem, którym będziesz mógł bez problemu lutować. jeśli sam nie dasz rady to masz napewno jakiegoś znajomego magika. powiesz mu co jest i przelutuje za 10zł i po sprawie

Komentarz

• Jeżyk
                            Rider
                            • 2009
                            • 691

Zamieszczone przez ShaDe
                            No i pozostaje jeszcze jeden problem, gdzie mi "wystrugają" kluczyki,
                            Jeśli chodzi o dorobienie grota kluczyka to prawie każdy a co lepszy to każdy punkt dorabiania kluczy Ci to bez łaski zrobi. Nie pamiętam ile to mnie kosztowało jak dorabiałem grot ale nie są to jakieś potężne koszty bo wtedy na pewno bym o tym pamiętał :diabelski_usmiech Co do montażu tego systemu to ja nie ale kolega to zakładał bo jak kupił VW to się dowiedział, że ma o jeden kluczyk mniej a to podobno normalna praktyka jak sprzedający potrzebuje po sprzedaży jakąś część z tego auta to wsiada i odjeżdża :wink: Działa mu to od mniej więcej pół roku bez zastrzeżeń i też ma jakiś tam alarm ale nie wiem czyz tej firmy czy inny. Pozdrawiam i powodzenia

Komentarz

• ShaDe
                              Ambiente
                              S_OCP Member
                              • 2008
                              • 115

no to chyba problemy rozwiązane, jeśli bym się zabrał za ten alarm, na pewno napisze "how to" ; ]

co do licznika, robilem na szybkiego, lutowniczke mam porzadna - weller'a z cieniutkim grotem, mysle ze to jest kwestia ściągnięcia starych lutów, będe musiał rzeczywiście tak zrobic , tak więc 2 najbliższe soboty mam już zarezerwowane dla szkodniczki ; ]

Komentarz

• Jeżyk
                                Rider
                                • 2009
                                • 691

Zamieszczone przez ShaDe
                                mysle ze to jest kwestia ściągnięcia starych lutów
                                Nie musisz usuwać starych lutów, wystarczy dać trochę kalafonii i zagrzać lutownicą a jeżeli jest za mało cyny to też troszkę dołożyć. Ideałem jest lutownica z regulacją temperatury lub doświadczenie. Cyna niedogrzana tzw zimny lut lub przepalona nie będzie dobrze trzymać. Punkt lutowniczy powinien być gładki i lekko błyszczący najbardziej optymalny jest wtedy jak wygląda na "wklęsły" powierzchnie lutowane są "zwilżone"cyną i nie ma jej w nadmiarze, nie ma żadnych nierówności typu szpice, kasza itp. Kalafonię powinno się usunąć nie tylko ze względów estetycznych. Najlepiej delikatnie poskrobać i przemyć spirytusem, wtedy wszystko będzie OK.

Komentarz

Pracuję...