octavka 1.8 T i gaz stag 300

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bar-trek
    Classic
    • 2010
    • 2

Skoda Octavia II Elegance, 2.0 TDI DSG
  • marek 83
    Classic
    • 2009
    • 3

Mam maly problem z instalacja gazowa . podczas jazdy na wieskszych obrotach potrafi sie przyciac a czasem przejsc w tryb awaryjny moze ktos spotkal sie z takim problemem ? ogolnie jest to instalacja stag 300 , reduktor wielozawor tomasetto ,listwa wtryskowa waltek . z gory dzieki

Komentarz

• pajczaki
      Rider
      • 2007
      • 316

do AUM wali sie raczej BRC lub Prins-a, stag moze byc za slaby..
      co znaczy przyciac?? ze, nie chce wejsc w obroty?
      mozliwe, ze masz reduktor do czyszczenia lub wymiany..
      taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
      sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl

Komentarz

• KolinWawa
        Rider
        • 2009
        • 278
        • Octavia I (1U2)
        • APK 2.0 MPI 115 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Też ostatnio zauważyłem jakieś niepokojące objawy w mojej instalce. Od piątku dziwnie sie zqachowuje ( od przymrozków) Na początku myślałem ze jakiś gaz lipny zatankowałem - przy 1 przełączaniu po nocy potrafi zgasnąć, kilka razy przełączyła się na benzynę sama, delikatne spadki mocy, dziwna praca silnika -wstrzasy. Następne przełączania juz bez problemu. Na jutro jestem umówiony do gazownika to się podzielę opinią

Już po wizycie przyczyną była błachostka - odpiął się kabelek z parownika - czujnik temperatury. Przy okazji regulacja i śmiga aż miło :twisted:

Komentarz

Pracuję...