a ja z ostatnich przebojów to bmw 330xd ciezko było ale przy 90 chłopak wrzucał an 3 bieg i to go spowolniła a ja spokojnie do 120 na 2 poleciałem i dzieki temu uzyskałem pzrewage neistety chwile potem musielismy chamowac bo sie droga konczyła.
Zamieszczone przez blackrs
dodam ze jechałem w 3 osoby z całym bagażbnikiem walizek mocno obciazony mysle ze za 400kg obciazenia
Witam!!!
Mam problem z układem chłodniczym. Polega to na tym że w zbiorniczku wyrównawczym ubywa mi płynu .
Mniej więcej ok. 1 l. na miesiąc . Nie zauważyłem żadnych wycieków jak również nie ma objawów uszkodzenia uszczelki pod głowicą gdyż korek jest czysty a dym z rury wydechowej nie kopci przy zapaleniu .
Stan oleju również się nie podnosi .
Moje pytanie brzmi jak sprawdzić co się dzieje z tym płynem ?
Czy mogę do "DYNAGEL" 2000 w różowym kolorze dolać "KULER K2" który prawdopodobnie jest zielony.
Kuler jest dużo tańszy a słyszałem że całkiem przyzwoity .
Pozdrawiam!!!
może nie zauważyłeś wycieku(włącznik wentylatora, pompa wody, przewody- dokładnie obejrzyj widoczne miejsca). możesz zauważyć suche nacieki koloru płynu(płyn odparowuje, barwa zostaje). niestety do pompy wody dostęp trochę utrudniony. możesz zrobić test uszczelki pod głowicą(tester szczelności układu), czasem wydaje się, że nie ma objawów wydmuchniętej uszczelki, a jednak...
www.k-mot.pl
Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
Autoholowanie.
Robert Kulma
Komentarz