Wczoraj pogoda dopisywała więc zabrałem się do pracy :diabelski_usmiech Autko zostało dokładnie umyte, plastikowe elementy nabłyszczone, pomalowałem bębny i zaciski na czarny metalic oraz założyłem nareszczcie letnie obuwie 8) No i na klapie zagościła wlepa OCP :wink: Poniżej efekty
Problem z prawym tylnym zamkiem w OI.
Zwiń
X
-
Problem z prawym tylnym zamkiem w OI.
Na wstępie napiszę, że przegrzebałem dostępną historię tego forum i nic o tej tematyce nie znalazłem. O problemach z centralnym- owszem, o tym jak rozbierać przednie drzwi i zamek również. Ale tego nie znalazłem.
Mam drobny problem. Jakieś półtora tygodnia temu chciałem podrzucić z pracy dwóch znajomych. Drzwi prawe tylne jak zawsze się otworzyły, ale zamknąć się już nie chciały. "Dzyndzle" z centralnego skaczą prawidłowo góra dół- zamek reaguje na polecenia z pilota, ale drzwi nie chcą się zamknąć (aby móc kontynuować jazdę musiałem pasami bezpieczeństwa przywiązać drzy tak by się nie otwierały. Czy ktoś już spotkał się z taką awarią. Co może być przyczyną takiego stanu??? Czy to może być sprawa kosmetyczna wymiana sprężyny zapadki zamka, czy raczej powinienem się liczyć z większymi kosztami jak całościowa wymiana zamka?"Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae
Octavia Combi 2004 [138KM / 293Nm]
>>Hardware - dobrygrzeswawa<<
>>Software - rogalotti<<
-
Komentarz