1,6 benzyna wymieniony przepływomierz i dalej muli na zimnym
Witam sprawa dotyczy silnika 75 KW BFQ z 2004 + gaz
objawy tylko przy zimnym silniku strasznie go muli i zdarza się że zgaśnie. po kilku minutach od rozruchu wszystko ok .Dodatkowo zapala się czek przy jeździe na benzynie a przy jeździe na gazie gaśnie. przeczytałem post na tym forum w ,którym gość miał takie same objawy i po wymianie przepływki wszystko wróciło do normy.
Diagnostykę robiłem w dwóch warsztatach w obu twierdzili że czek zapala się od przepływomierza.
Kupiłem więc przepływomierz i go wymieniłem - po czym w aucie bez zmian
muli jak jest zimny, na benzynie zapala czek a jak trochę pojeżdżę na gazie to gaśnie.
Czy po wymianie przepływomierza konieczne jest jakieś działanie z komputera
Czy macie jakieś namiary na porządny warsztat w rejonie Bielska-Białej w którym by nie zdarli skóry a doszli co jest grane.
Proszę o pomoc i pozdrawiam.
a w bledach nie bylo cos na temat czujika temperatury "wody" ???
Bo przeplywke mozna sprawdzic poprostu ja odlaczajac odpiac wtyczke/ - wteedy system pobiera ustalone wartosci z pamieci - auto nie ma pelnej mocy i muli ale nie powinien zgasnac silnik. Dobrze by bylo zebys zapisal zaczytane numery bledow.
Nalezy pamietac ze po takim tescie zostanie blad w pamieci i nalezy uprzedzic mechanika ze sie taki test robiono zeby ni zalecil zakupu kolejnej do kolekcji
pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
Taki test zrobiłem jeszcze ze starym przepływomierzem faktycznie nie gasł i troszkę mulił na zimnym silniku , to właśnie przekonało mnie do wymiany
ale po wymianie na nowy nie kasowałem żadnych błędów nie podpinałem pod komputer
co do temperatury silnika to tu nie było żadnych błędów wskazania mam dobre
a z rok temu wymieniałem termostat razem z czujnikiem temperatury
za sugestie o błędach po odpięciu wtyczki dziękuję.
Komentarz