Witam,
Czy ktoś z szanownych forumowiczów może mi podpowiedzieć jak usunąć inspekcję servisu po przez polski vag 4.9. Podłączyłem się, wszedłem w licznik, kasowanie inspekcji i tu dalej nic nie mogę zrobić. Niby napisane jest inspekcja oil, inspekcja pierwsza druga podane są ilości dni i wartość przebiegu. Ale to okno jest jakby nie aktywne. Nic tam nie mogę zrobić.
Nic wpisać, ani wartości kanałów ani przebiegu. Jak dalej trzeba postępować?
Jakby co to Octavia tdi z 2002 roku.
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.
Nie wiedziałem , że można to usunąć przyciskami w liczniku. Myślałem, że tylko service oleju można tak usuną, a tu się okazuje że i inspekcję przeglądu również. Ot taka miła niespodzianka. Dzięki za pomoc.
jak usunąć inspekcję servisu po przez polski vag 4.9
Polski vag 4.9 poprawnie kasuje inspekcje za pomocą przycisku ale w samochodach starszych-tzn. tych gdzie informacje serwisowe zapisane były w kanałach 5,6,7.U Ciebie te informacje są zapisane w kanałach 42,43,44(o ile dobrze pamiętam).Więc jeżeli chcesz zrobić to za pomocą vag-a,to musisz wejść w te kanały i ustawić parametry.
Witam serdecznie. Na tej stronie jest do pobrania Inspektor. To program jak kasować przyciskami insp i serwice w wielu markach pojazdów. Może się komuś przyda. Pozdrawiam.
Dla skoda po 2006. W samochodach ze stałym okresem przeglądu cofanie wskazania
odbywa się następująco:
1. Wyłączyć zapłon
2. Wcisnąć i przytrzymać przycisk X
3. Włączyć zapłon
4. Zwolnić przycisk X
5. Przekręcić w prawo przyciskiem X
6. Inspekcja jest skasowana
Komentarz