[O2] Szarpanie na postoju i podczas jazdy 2.0 TDI 140 km

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tadiDE
    Classic
    • 2010
    • 8

Zamieszczone przez Morgoth
    Ile kilometrów można przejechać gdy komp zadecyduje że trzeba stawić się na przegląd?
    Terminy w ASO mogą być odległe, a tu jakiś dalszy wyjazd się trafi i kupa.

I co się stanie jeśli przekroczę ten limit km? Stanie, czy tylko będzie przypominać?
    Z instrukcji wyinterpretowałem (wprost to nie pisze), że napierw zapali się symbol klucza (że się przegląd zbliża) i wtedy możesz sobie sprawdzić w maxi - docie ile jeszcze zostało. Potem wyskakuje symbol, że trzeba jechać na przegląd (ale co się stanie jak się nie pojedzie to nie wiem - czy auto w tryb awaryjny przejdzie ?)
  • boczoslaw
    Classic
    • 2009
    • 24

Witam

Posiadam Skode Octavie 2 2006r 140km

Na zimnym silniku jak i na ciepłym wyczuwam delikatne szarpnięcia silnika cos takiego jakby sie przycinał jeden z wtryskiwaczy ale byłem w ASO sprawdzali wtryskiwacze i wszystko było w normie wartości pomiarowe nie przekroczyły zakresy -1 do +1 aby sie upewnic kilka razy dolałem do paliwa płynu do czyszczenia wtryskiwaczy wymieniłem wszystkie filtry łacznie z paliwowym. Na chwile obecną nie ma zadnej poprawy przekreciłem juz ponad 15 tyś. km auto juz ma zrobione 172 tys czy moze to być wada rozrzadu ?? a do tego wszystkiego jakby za tymi szarpnięciami szedł spadek napięcia oświetlenia auta bo widze jak przygasają zegary z dośc duża częstotliwoscia i całe oswietlenie kabiny wraz zdrganiami auta. Zapomniałem jeszcze dodac ze podczas jazdy tak przy około 1950 obrotów tez czuje takie delikatne szarpnięcia auta, nasłuchałem sie że przy około 150tyś km pekaja bloki silników czy to jest moze jakis objaw ??

Pomóżcie cos bo czasem jest to irytujące jak stoje na skrzyzowaniu poźno w nocy i wyczuwam takie delikatne szarpnięcia silnika :/

Komentarz

Pracuję...