Co z tym cholernym radiem?!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ged
    Ambiente
    • 2009
    • 144

Pozdrowienia dla kolegi w niebieskiej O2 HB numerów nie zdążyłem oblookać dzisiaj 16.02 na Powstańców Śląskich Wawie
  • maysee
    Ambiente
    • 2007
    • 146
    • Superb I (3U4)

Witam. Koledzy pomozcie bo ja juz nie mam sily. Radio przerywa. Gra normalnie, muzyczka leci a tu nagle podczas jazdy wylacza sie i po chwili albo samo sie wlaczy albo trzeba stuknac od spodu. Dodam jeszcze, ze wylacza sie na dwa sposoby 1) tak jakby calkowicie zniknelo napiecie - kasuja sie wszystkie ustawienia 2) tak jakbym tylko kluczyk wyciagnal - ustawienia zostaja. Wyciagnalem radio posprawdzalem kazdy przewod organoleptycznie, wszystko sie trzyma i zadnych problemow ze stykami nie widac. Czy to kostka w stacyjce, przewody gdzies glebiej albo samo radio? Doradzicie cos? Pozdrawiam.

Komentarz

• wolt77
      Drive
      • 2006
      • 77

Miałem podobnie, niby kable były ok, ale dalej przerywało. W ostateczności odłączyłem radio i spinaczem biurowym podociskałem do środka blaszki pinów w kostce instalacji samochodu. Zabieg pomógł teraz radyjko gra bez problemów.

Komentarz

• maysee
        Ambiente
        • 2007
        • 146
        • Superb I (3U4)

Hej Wolt, dzieki za odpowiedz. A mozesz napisac dokladniej o jaka "kostke instalacji samochodu" chodzi bo nie jestem pewien czy dobrze zrozumialem. Pozdrawiam.

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8160
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

maysee, http://www.allegro.pl/item805753520_...iso_tomas.html moze przy tych kostkach masz cos "zasniedziałe"
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

Pracuję...