Przepływka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcin752512
    Classic
    • 2010
    • 3

Przepływka

Zamieszczone przez Internet
    Unia dyskutuje na temat wprowadzenia obowiązku urzywania opon dostosowanych do pory roku więc i producenci aut nie próżnują. Kilka firm już zapowiedziało że nowe opony wejdą do produkcji
    - Damy możliwość wyboru klientowi między 3 rodzajami opon przygotowanych na daną porę roku - mówi rzecznik prasowy firmy XXXX (Cenzura - Thundi) i dodaje że będą to opony na suchą, mokrą jak i mieszaną nawierzchnie.
    - Klienci mają prawo w każdych warunkach czuć się pewnie i my zapewnimy im to.
    Jednak zdania na ten temat są podzielone.
    - Na chwile obecną pracujemy nad rozwiązaniami które przydają się już dziś dlatego mamy zamiar wprowadzać szerszą gamę opon ekologicznych. Nowe ekologiczne opony w naszej ofercie to pół-terenowe opony do samochodów SUV które zadebiutują już w tym miesiącu. Choć wraz z wprowadzeniem obowiązku zmian będziemy wstanie szybko zaoferować odpowiednie opony.

Nowa opona firmy XXXX (cenzura - Thundi) to produkt łączący ekologię z osiągami charakterystycznymi dla ogumienia terenowego. Zmniejszenie jej masy o 10 proc. redukuje opory toczenia, a zastosowane technologie, komponenty oraz stryktura mieszanki zapewnia optymalne właściwości przez cały okres użytkowania opony. Skuteczność ogumienia zapewniają wzmocnione barki, zastosowanie materiału polimerowego oraz wzdłużne rowki odpowiedzialne za szybkie odprowadzanie wody (41 litrów na sekundę podczas jazdy z prędkością 90 km/h). Dzięki redukcji oporów toczenia o 20 proc. zmniejsza zużycie paliwa o 3,9 proc w mieście, 3,4 proc w cyklu mieszanym i 2,5 proc. na autostradach. Jest również cichsza od tradycyjnych opon o 30 proc.
    Testy nowych opon sezonowych już trwają i mają się one pokazać na przełomie 2011/2012r.
    Nazwy firm i opon wycięto aby nie robić reklamy.
    marcin752512
  • blaster
    Drive
    • 2009
    • 69
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Przepływka

Witam

Samochód odmówił posłuszeństwa palił ale kopcił i nie dało sie jechać,
    po podmianie kilku części z innej skody wyszło że to Przepływka padła....

Po wymontowaniu i rozebraniu widziałem że ktoś już w niej grzebał;/ wyczyściłem druciki auto jeździ ale nie ma MOCY

Pytanko Nowa kosztuje w sklepie ok 700 zł na allegro dostępne są zamienniki po ok 150 zł

Czy ma ktoś sprawdzony towar czy moze dobrą przepływkę do odsprzedania lub może coś polecić Przecież nie wsadze 700 zł do starego auta

Komentarz

• kropeck
      RS
      • 2009
      • 2319
      • Octavia II (1Z3)
      • BLF 1.6 FSI 115 KM

Mam nadzieję, że to o to chodzi :-)

Pozdrawiam,
      Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• blaster
        Drive
        • 2009
        • 69
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ok ale to jest post sprzed 2 lat

Komentarz

• kropeck
          RS
          • 2009
          • 2319
          • Octavia II (1Z3)
          • BLF 1.6 FSI 115 KM

Hmmm ... to dziwne, bo u mnie jest napisane, że "Wysłany: Dzisiaj 11:04", czyli jakieś 3h temu.
          Pozdrawiam,
          Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• Digix
            Drive
            • 2008
            • 64

http://www.motoplatforma.com/ kuknij tu ja tu kupiłem to zamiennik ale na razie chodzi

Komentarz

• blaster
              Drive
              • 2009
              • 69
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No i kupiłem Zamiennik i dupa samochód idzie na 1 - 2 biegu na 3 zaczyna przerywać powyżej 3 tyś to samo na 4 i 5
              rytmiczne szarpniecie co ok 7 s.... i czasowa utrata mocy w czasie jazdy
              Odesłałem przepływke

Dostałem 2 no i to samo ;/

Zrobiłem eksperyment ojciec ma octavie z 2002r 1,9 tdi 90 KM włożyłęm do niego te przepływke Chodzi bez zażutu a u mnie Przerywa ///// włożyłem jego oryginała do mnie chodzi - czyli na 100% NIE TA przepływka...... pytanie czy one sie róznią jakimś pomiarem bo na oryginalle od ojca moja 110 śmiga ale jak by sąłbsza...

czy Ma ktoś Octave 110 Km w okolicach Tarnowskich gór i poszedł by na kilkuminutowe przełożenie jego przepływki i sprawdzenei jak sie auto zachowuje.....

Komentarz

• adamo64
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2008
                • 177

blaster zapraszam do siebie na sprawdzenie tej Twojej przepływki

Komentarz

Pracuję...