Arti_r1, Ja mam ta osłonę i ona ma wloty powietrza http://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Octavia/75 nie ma problemu z temperaturą
komputer pokładowy
Zwiń
X
-
komputer pokładowy
Witam.
Mam pytanko, octavka 1,6 99 rok, komputer pokładowy pokazuje chwilowe i średnie spalanie, oraz jeszcze parę innych rzeczy, po zgaszeniu autka i ponownym odpaleniu po ok 2 godzinach komputer pokładowy jest zresetowany, czy to normalne? Czy można to zmienić tak, aby pamietał cały czas średnie spalanie, póki sam go nie zresetuje? Z góry dziękuje za info. Pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez gregor6Pod "wajchą" masz jeszcze jeden przycisk do przełączania wskazań i resetowania. Po wciśnięciu pokaże Ci wskazania od momentu ostatniego ręcznego resetu. Przytrzymanie tego przycisku resetuje wskazania.
"1" to pamięć pojedynczej jazdy - zeruje się po 2 godzinach przerwy w uruchomieniu silnika. Jeśli uruchomienie nastąpi przez dwoma godzinami - dolicza wartości.
"2" to pamięć wielokrotnych jazd. Gromadzi dane do przekroczenia jednej z wartości: 100 godzin/10.000km/1000 litrów paliwa i wtedy zeruje się automatycznie i liczy od nowa.
Przełączanie między "1" i "2" - krótkie przyciśnięcie przycisku "Reset" na dole dźwigienki. Kasowanie wartości pamięci (po przełączeniu na "1" lub "2" krótkim przyciśnięciem przycisku "Reset") poprzez dłuższe przytrzymanie przycisku "Reset" - około 1 sekundy.
W praktyce działa to tak, że "1" jest na każdą oddzielna jazdę, a "2" np. na przebieg między tankowaniami (ja np. kasuję po każdym zalaniu baku).
Aha, wskazań np. spalania nie należy traktować jak wyroczni - nieraz ma ona spore rozbieżność co do rzeczywistości. Raczej należy podchodzić w kategoriach porównania wartości na przestrzeni czasu (czy np. rośnie, czy maleje, czy jest na tym samym poziomie)pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz