Octavia 2004 oczywiście 01
Metaliczny szum
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Metaliczny szum
Dziś rano podczas powolnego zakręcania w lewo przy maksymalnym skręceniu kół usłyszałem bardzo dziwny metaliczny szum,obcieranie.Było to dość głośne bo usłyszałem to przy włączonym radiu.Dodam że spróbowałem w prawo i było trochę lepiej.
Przyjrzę się temu jeszcze dzień,dwa bo takie kółka robię codziennie i dopiero dziś to usłyszałem.
Spotkał sie ktoś z czymś takim??Bo dla mnie wycieczka do serwisu to tak jak do urzędu ...
Autko ma dopiero 1700 km.
-
-
lend, jeżeli kamyk Ci wpadł, to zatrzymaj się gdzieś na parkinu i rusz do przodu i do tyłu kilka razy i powinien wypaść.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
ja bym nie czekał jak sam wypadnie....oblukaj i "pogoń" kamykaZamieszczone przez leszekmwlend, może kamyk wpadł pod osłonę tarczy.. , pojeździj parę dni...., jak kamień to powinien wylecieć..
Komentarz
-
właśnie jechałem kawałek,zatrzymałem sie za wzniesieniu i na luzie potoczyłem się kawałek i ... odgłos jakbym drut ciągnął pod/za sobą wysiadam i nic nie widze, jadę dalej cisza tak jak mówie poobserwuje ale że to może byc kamyk hmmm 8) a może tyn typ tak ma :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Nie ten typ tak ma, tylko tak ma kamyk pomiędzy osłoną tarczy a tarcząZamieszczone przez lenda może tyn typ tak ma :diabelski_usmiech
Jeżeli nie wypadnie po w/w zabiegach to trzeba koło zdjąć i odchylić osłonę i wyciągnąć kamyczek.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
kamyk jak nic
Zdecydowanie kamyk - tarcza hamulcowa.
Mialem podobne zjawisko w Fabii - stresu co nie miara, bo kamyk halasowal zawsze na wstecznym biegu, tak jakby wydech lezal na asfalcie....
Wyjac i zapomniec!
Krzychu
Komentarz
Komentarz