[o1] trzaskanie, stukanie z pod maski 1.9 tdi alh
Zwiń
X
-
[o1] trzaskanie, stukanie z pod maski 1.9 tdi alh
Tak jak w temacie, zaczęło mi pod maską coś trzaskać, stukać, nie jest to uciążliwe, jednak wcześniej tego nie było, doszedłem do tego, że jeżeli docisne delikatnie, ten element na zdjęciu, stukanie ustaje, i jest cisza... czy może mi ktoś powiedzieć co to jest za element, czym grozi, czy trzeba to wymienić, czy jak ? poprostu jak pozbyć się tego stukania, fotke zapożyczyłem z internetu, jednak motor jest dokładnie ten sam. czerwonym grubym kółkiem zaznaczyłem o który element mi chodzi. Jest to jakaś rurka, siłownik na takie coś to wyglada, chociaz moge sie mylic :
-
-
Zamieszczone przez kris90sprzegielko alternatora
Jak bedziesz u mechaniora to niech sprawdzi czy ten amortyzatorek na napinaczu jest dobry, u mnie byl OK i kupilem tylko napinacz, mechanik wsadzil stary amorek.
Komentarz
-
-
Podsumowując jak chcesz mieć wszystko zrobione cacy na oryginalnych cześciach (ale nie z ASO to wchodzisz na stronę: http://www.skodaczesci.pl i zamawiasz
W oryginale producentem tych części jest firma INA:
038 903 315C/Q napinacz paska
022 903 119A/Q sprzęgiełko alternatora
038 145 276/O warto wymienić też do kompletu rolkę zwrotną paska
Po tej operacji masz spokój na kolejne 100-150tys km.
Na koniec potwierdzam że drgania napinacza paska powoduje zacierające się sprzęgieko alternatora a nastepnie może spowodować nawet zerwanie paskaTomek
Komentarz
-
Komentarz