Ciezko zmienic z biegu wstecznego na jedynke

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ołti
    Classic
    • 2010
    • 29

za szybko to wszystko
    jak napisał wcześniej vicious, wypadałoby "trochę ciszej nad tą trumną"
  • mmdk
    Drive
    • 2009
    • 70

Mam 2 pytania
    1 Ciezko jest mi wrzucic jedynke po tym jak mam wrzucony bieg wsteczny. Czytalem na forum o podobnym przypadku ale u mnie sa jeszcze dodatkowe problemy- jak nacisne sprzeglo na wolnych obrotach, silnik brzmi troszke jakby glosniej- dzwiek jest ledwo slyszalny ale mimo wszystko mozna go odczuc i wydaje mi sie ze to mogloby byc lozysko. Auto kupilem niedawno silnik ALH i ma 135000 wiec troszke mnie to dziwi ze juz mogloby byc cos nie tak ze sprzeglem.
    2 Jak odpale silnik to po jakiejs minucie slychac taki jakby metaliczny brzdek. Pamietam ze byl juz kiedys ten problem poruszany ale nie moglem go odnalezc

Komentarz

• Stefan_KTP
      Drive
      • 2009
      • 65

ten przebieg to realny? jeśli chodzi o sprzęgło to zależy jak wcześniej auto było eksploatowane, więc jak najbardziej może kwalifikować się do wymiany.
      Stefan_KTP

Komentarz

• mmdk
        Drive
        • 2009
        • 70

Przebieg jest na 100% pewny. Co do tego jak bylo autko eksploatowane to ciezko stwierdzic. Co do samego sprzegla to raczej tez wszystko jest ok- nic nie ciagnie autko ladnie przyspiesza, tylko ze jak sie wlasnie je wcisnie to slychac troszke inna prace silnika i wydaje mi sie ze to chyba lozysko. No i nie wiem czemu ciezko jest ruszyc lewarkiem gdy jest na biegu wstecznym na jedynke. Mialem juz jedna Octavie tdi i takich problemow nie bylo (BYLY INNE :lol: )

Komentarz

• Jeżyk
          Rider
          • 2009
          • 691

Może wystarczy regulacja linki zmiany biegów? ZobaczTEN temat na przykład.

[ Dodano: Pon 30 Lis, 09 07:46 ]
          Zamieszczone przez mmdk
          wydaje mi sie ze to mogloby byc lozysko
          Mnie się też tak wydaje niestety...

A sprzęgło można uwalić prawie od ręki w zależności od techniki jazdy. Jak moja córa uczyła się jeździć to załatwiła mi sprzęgło bardzo szybko :grrr
          Zaglądnij też na TEN temat
          Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• mmdk
            Drive
            • 2009
            • 70

Wielkie dzieki za pomoc

Komentarz

Pracuję...