straszne... :?
silniczek(sterownik) szyby
Zwiń
X
-
silniczek(sterownik) szyby
witam wszystkich. właśnie kupiłem piękną octavie98r. lecz mam wielki problem ponieważ w drzwiach kierowcy nie było mechanizmu wraz z silniczkiem do szyb. w prawych drzwiach sprawdzilem numer na sterowniku h104s2,2 lecz do lewych nie moge poszukac o takim samym numerze, czy jest morzliwosc zastapic sterownik o innym numerzerychu
-
-
niestety sprawa nie jest takaa prosta jakby sie wydawała
mam octavie z listopada 97 roku wersja glx 4xelektryczne szyby i lusterka
rok temu padł moduł w drzwiach kierowcy właśnie ten którego ty nie masz, też myślałem że wystarczy podłączyć silnicek z modułem o danym numerze który wynikał z etki. Jednak nie jest to takie proste bo moduł przy silniczku musi mieć odpowiednie kodowanie które pasuje do reszty drzwi i modułu komfortu.
Problem jest większy niż w octaviach powyżej roku 2000 cięzko znaleść używke pasującą do tego modelu bo mało było w tym roczniku octavek z takim wyposażeniem. Niestety nie można podpasować z golfa, passata czy innego autka z grupy vag
swoją octe napraiłem dopiero w zeszłym tygodniu a dokładnie zrobili to chłopcy z warsztatu w warszawie na ulicy syreny.Autko zostawiłem we wtorek i odebrałem w piatek wieczorem kwota to zapłaty: spora bo 900 zł niestety kilku elektryków szukało przyczyny i spaliło moduł w drzwiach pasażera :evil: plus mikrostyki w zamkach
jak masz czas to podjeź do nich mają jakiegoś dostawce części za jeden moduł z silniczzkiem i robotą zapłacisz 400zł
Komentarz
-
-
rychu19825, numer sterownika jest naklejony na module (wszystkie 4 moduły mają identyczne oznaczenie) chodzi o 2 pierwsze ciągi liczb ja u siebie miałem taki:
101446-200
05 0763 10
na allegro znalazłem wcześniej bardzo podobny do mojego ale też nie pasował zobacz może do ciebie podejdzie
Informacje o Silniczek szyby lewy przód Skoda Octavia 1 - 807608382 w archiwum Allegro. Data zakończenia 2009-12-05 - cena 120 zł
numer 1u4959801b nic nie da wskazuje tylko, że jest to silniczek do drzwi kierowcy natomiast końcówka 802b pasażer
silniczek podejdzie ci z każdej jednej octavi golfa itp byle był tylko od drzwi kierowcy natomiast sam sterownik musi być z octavi
w serwisie pytałem to nowa taka część kosztowała cos koło 1500zł silniczek+moduł nie występują one oddzielnie
mi naprawili w warszawie tu masz telefon http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24912 zadzwoń i może załatwią ci taki moduł i wyślą pocztą
do mojego autka zaglądało kilku elektryków i żaden nic nie zrobił oj sory zrobił popusł coś dodatkowo może bym tego nie naprawiał bo szyby działały a cała reszta padła czyli centralka, brzęczyk i lusterka ale przez to że moduł padł miałem duży pobór prądu na postoju. Wystarczyło dwa dni i aku padał
Komentarz
-
-
rychu19825, przeglądając niedawno allegro widzialem gdzieś taki numer 101448-201 nie wiem jak te drugi poszukaj może jeszcze aukcja trwa
jak nie to możesz dzwonić do sprzedających niech ci podadzą numery
[ Dodano: Wto 08 Gru, 09 11:47 ]
znalazłem tylko, że to strona prawa zadzwoń może ma lewą http://www.allegro.pl/item819175759_...awy_przod.html
Komentarz
-
-
możesz objeździć troche szrotów moze coś mają ja do swojej szukałem wszędzie rok czasu i nic nie mogłem znaleść dlatego tez zdecydowałem sie oddać do warszawy oni mają jakiegoś dobrego dostawce uzywanych części
a dzwoniłeś do nich? i co ci powiedzieli?
zadzwoń jeszcze tutaj http://www.allegro.pl/item831250168_...u4959801b.html kobitka sprzedaje nowe zestawy silniczek+moduł powiedz jaki potrzebujesz może załatwi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rychu19825dzieki, zaraz bede dzwonil zobaczymy co da sie zrobic, ale przynajmniej juz mam jakis trop 101448-201 05076510 to jest numer ze sterownika,Octavia Combi Tour Ice+ 1.9TDi AXR 115,2 kucy/265,8 niutonów
Komentarz
-
Komentarz