straszne... :?
silniczek(sterownik) szyby
Zwiń
X
-
silniczek(sterownik) szyby
witam wszystkich. właśnie kupiłem piękną octavie98r. lecz mam wielki problem ponieważ w drzwiach kierowcy nie było mechanizmu wraz z silniczkiem do szyb. w prawych drzwiach sprawdzilem numer na sterowniku h104s2,2 lecz do lewych nie moge poszukac o takim samym numerze, czy jest morzliwosc zastapic sterownik o innym numerzerychu
-
-
niestety sprawa nie jest takaa prosta jakby sie wydawała
mam octavie z listopada 97 roku wersja glx 4xelektryczne szyby i lusterka
rok temu padł moduł w drzwiach kierowcy właśnie ten którego ty nie masz, też myślałem że wystarczy podłączyć silnicek z modułem o danym numerze który wynikał z etki. Jednak nie jest to takie proste bo moduł przy silniczku musi mieć odpowiednie kodowanie które pasuje do reszty drzwi i modułu komfortu.
Problem jest większy niż w octaviach powyżej roku 2000 cięzko znaleść używke pasującą do tego modelu bo mało było w tym roczniku octavek z takim wyposażeniem. Niestety nie można podpasować z golfa, passata czy innego autka z grupy vag
swoją octe napraiłem dopiero w zeszłym tygodniu a dokładnie zrobili to chłopcy z warsztatu w warszawie na ulicy syreny.Autko zostawiłem we wtorek i odebrałem w piatek wieczorem kwota to zapłaty: spora bo 900 zł niestety kilku elektryków szukało przyczyny i spaliło moduł w drzwiach pasażera :evil: plus mikrostyki w zamkach
jak masz czas to podjeź do nich mają jakiegoś dostawce części za jeden moduł z silniczzkiem i robotą zapłacisz 400zł
Komentarz
-
-
rychu19825, numer sterownika jest naklejony na module (wszystkie 4 moduły mają identyczne oznaczenie) chodzi o 2 pierwsze ciągi liczb ja u siebie miałem taki:
101446-200
05 0763 10
na allegro znalazłem wcześniej bardzo podobny do mojego ale też nie pasował zobacz może do ciebie podejdzie
numer 1u4959801b nic nie da wskazuje tylko, że jest to silniczek do drzwi kierowcy natomiast końcówka 802b pasażer
silniczek podejdzie ci z każdej jednej octavi golfa itp byle był tylko od drzwi kierowcy natomiast sam sterownik musi być z octavi
w serwisie pytałem to nowa taka część kosztowała cos koło 1500zł silniczek+moduł nie występują one oddzielnie
mi naprawili w warszawie tu masz telefon http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24912 zadzwoń i może załatwią ci taki moduł i wyślą pocztą
do mojego autka zaglądało kilku elektryków i żaden nic nie zrobił oj sory zrobił popusł coś dodatkowo może bym tego nie naprawiał bo szyby działały a cała reszta padła czyli centralka, brzęczyk i lusterka ale przez to że moduł padł miałem duży pobór prądu na postoju. Wystarczyło dwa dni i aku padał
Komentarz
-
-
rychu19825, przeglądając niedawno allegro widzialem gdzieś taki numer 101448-201 nie wiem jak te drugi poszukaj może jeszcze aukcja trwa
jak nie to możesz dzwonić do sprzedających niech ci podadzą numery
[ Dodano: Wto 08 Gru, 09 11:47 ]
znalazłem tylko, że to strona prawa zadzwoń może ma lewą http://www.allegro.pl/item819175759_...awy_przod.html
Komentarz
-
-
możesz objeździć troche szrotów moze coś mają ja do swojej szukałem wszędzie rok czasu i nic nie mogłem znaleść dlatego tez zdecydowałem sie oddać do warszawy oni mają jakiegoś dobrego dostawce uzywanych części
a dzwoniłeś do nich? i co ci powiedzieli?
zadzwoń jeszcze tutaj http://www.allegro.pl/item831250168_...u4959801b.html kobitka sprzedaje nowe zestawy silniczek+moduł powiedz jaki potrzebujesz może załatwi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rychu19825dzieki, zaraz bede dzwonil zobaczymy co da sie zrobic, ale przynajmniej juz mam jakis trop 101448-201 05076510 to jest numer ze sterownika,Octavia Combi Tour Ice+ 1.9TDi AXR 115,2 kucy/265,8 niutonów
Komentarz
-
Komentarz