[O1] Problem z xenonami?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aciu
    Rider
    • 2005
    • 685

[O1] Problem z xenonami?

Zamieszczone przez jama89
    Zamieszczone przez szkoda
    loyd napisał/a:
    Rzeczywiście na 98 spala trochę więcej. Ciekawe dlaczego.

dlatego, że jest tam mniej benzyny kosztem dodatków przeciwstukowych.
    mniej "benzyny w benzynie".
    to czemu ludzie do subaru sti lub EVO leja 98 a nawet racinga 99? :roll:
    a nie wiem, a są jakieś przeciwwskazania?
  • herman
    Rider
    • 2005
    • 456

[O1] Problem z xenonami?

Witam

Mam taki chyba problem..otoz moje xenonki po odpaleniu swieca eleganckim swiatlem, lecz po paru sekundach ida w bardziej zolte(barwa wyraznie sie zmienia)..dodam ze ok 2miesiecy wczesniej wymienilem 2 zarniki na OSRAM,ale na wczesniejszych tez to bylo..

Cos tu jest nie tak?? Czy wy tez tak macie?? Pamietam ze poz akupie bylo elegancko swiatlo z niebieska poswiata iw z czasem to zacelo zanikac..Myslalem ze jak wloze nowe zarniki to znowu bedzie ok a nie jest
    --------------

Komentarz

• Sebastian_S
      Ambiente
      • 2009
      • 172

Miałem przez chwilę żarnik OSRAM'a w prawym xenonie. Świecił bardziej na żółto od ori w lewym. Później wymieniłem na dwa philipsy i świecą na biało. Niebieskiej poświaty nie ma - no chyba, że światło z reflektorów odbije się w sklepowych oknach etc.

Aha i przy odpalaniu mam na odwrót niż Ty - zarówno z ORI na mijania (4300k Philips D2S) - po uruchomieniu lekko żółtawe stopniowo zmieniają wybarwienie na ostro białe. Drugie w przeciwmgielnych HID 6000k po odpaleniu lekko-niebieskie stopniowo przechodzące w białawo niebieskie. Z daleka oba zlewają się i wyglądają na białe, jak stoje na przeciwko samochodu. Poświata niebieska jest głównie w witrynach sklepowych No i z bliska widać różnicę między 4300k i 6000k.

Komentarz

• herman
        Rider
        • 2005
        • 456

No witam

Wlasnie sęk w typ ze chyba tak nie powinno byc..Bo niby skad najpierwsa takie jak powinny byc a potem zoltawe..W 10 sekund w oczach sie to zmienia..Kiedys mialem wymieniana na gwarancji przetwornice w lewej lampie..Moze to ona jest jakas z dupy..
        Moze cos nie tak z napieciem i dlatego??

Moze ktos cos podpowie bo mnie to irytuje ciut
        --------------

Komentarz

Pracuję...