Zamieszczone przez jama89
[O1] Problem z xenonami?
Zwiń
X
-
[O1] Problem z xenonami?
Witam
Mam taki chyba problem..otoz moje xenonki po odpaleniu swieca eleganckim swiatlem, lecz po paru sekundach ida w bardziej zolte(barwa wyraznie sie zmienia)..dodam ze ok 2miesiecy wczesniej wymienilem 2 zarniki na OSRAM,ale na wczesniejszych tez to bylo..
Cos tu jest nie tak?? Czy wy tez tak macie?? Pamietam ze poz akupie bylo elegancko swiatlo z niebieska poswiata iw z czasem to zacelo zanikac..Myslalem ze jak wloze nowe zarniki to znowu bedzie ok a nie jest--------------
-
-
Miałem przez chwilę żarnik OSRAM'a w prawym xenonie. Świecił bardziej na żółto od ori w lewym. Później wymieniłem na dwa philipsy i świecą na biało. Niebieskiej poświaty nie ma - no chyba, że światło z reflektorów odbije się w sklepowych oknach etc.
Aha i przy odpalaniu mam na odwrót niż Ty - zarówno z ORI na mijania (4300k Philips D2S) - po uruchomieniu lekko żółtawe stopniowo zmieniają wybarwienie na ostro białe. Drugie w przeciwmgielnych HID 6000k po odpaleniu lekko-niebieskie stopniowo przechodzące w białawo niebieskie. Z daleka oba zlewają się i wyglądają na białe, jak stoje na przeciwko samochodu. Poświata niebieska jest głównie w witrynach sklepowych No i z bliska widać różnicę między 4300k i 6000k.
Komentarz
-
-
No witam
Wlasnie sęk w typ ze chyba tak nie powinno byc..Bo niby skad najpierwsa takie jak powinny byc a potem zoltawe..W 10 sekund w oczach sie to zmienia..Kiedys mialem wymieniana na gwarancji przetwornice w lewej lampie..Moze to ona jest jakas z dupy..
Moze cos nie tak z napieciem i dlatego??
Moze ktos cos podpowie bo mnie to irytuje ciut--------------
Komentarz
-
Komentarz