Dziura w gazie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chimba
    Classic
    • 2010
    • 13

Dziura w gazie

Zależy w jakim mieście. Czym miasto mniejsze tym sprawa będzie rozpoznana szybciej.

Jak szkoda była w Jeleniej Górze, to możesz pozwać Wartę przed Sąd Rejonowy w Jeleniej Górze. Od złożenia pozwu na biurze podawczym do wyroku Sądu Rejonowego (I instancji) nie powinno minąć więcej niż 6 - 8 miesięcy.

Potem ewentualnie jeszcze 4 - 6 miesięcy na drugą instancję i możesz uruchamiać komornika.
  • krzg
    Drive
    • 2009
    • 80

Dziura w gazie

Mam następujący objaw (a może tak ma być): do około 2600 obrotów przyspiesza tak sobie a jak osiągnie te 2600 obr/min to "wyrywa". Trochę mnie to denerwuje taka dziura w gazie. Jechać z tym na serwis?

Komentarz

• robert70
      Rider
      • 2008
      • 499

mam podobnie do 2500 jest tak sobie, powyżej jest lepiej, ale najlepiej idzie około 3800. Z tego co rozmawiałem z innymi to jest stary silnik który był w Audi i Volkswagenie i dół ma słaby, trzeba go trochę kręcić, ale nie jest to raczej silnik do ścigania.
      O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA" LPG - LandiRenzo

Komentarz

• leones
        Drive
        • 2008
        • 75

Re: Dziura w gazie

Zamieszczone przez krzg
        Mam następujący objaw (a może tak ma być): do około 2600 obrotów przyspiesza tak sobie a jak osiągnie te 2600 obr/min to "wyrywa". Trochę mnie to denerwuje taka dziura w gazie. Jechać z tym na serwis?
        Mam to samo. Szczególnie wkurzające to jest na 2 biegu jak przyspieszam bo później wszystko jest ok.Dziwi mnie to bo na jeździe testowej w salonie z tym samym silnikiem nie było tego. Może to wina oprogramowania? Ja na pewno podjadę z tym do seriwisu.
        SUPERB 1.8T LPG (BRC)
        OCTAVIA 2FL 1.6 MPI LPG (LR)

Komentarz

• hanjan
          Drive
          • 2009
          • 50

Coś z tymi "dziurami w gazie" w tych silnikach jednak jest. Zwróciłem na to uwagę natychmiast po zakupie auta. U mnie ta dziura występuje w zakresie 1500- 1800 .
          Byłem z tym w ASO , po testach drogowych powiedzieli że jest dobrze . W końcu się przyzwyczaiłem i dałem spokój.

Komentarz

• leones
            Drive
            • 2008
            • 75

Zamieszczone przez hanjan
            Coś z tymi "dziurami w gazie" w tych silnikach jednak jest. Zwróciłem na to uwagę natychmiast po zakupie auta. U mnie ta dziura występuje w zakresie 1500- 1800 .
            Byłem z tym w ASO , po testach drogowych powiedzieli że jest dobrze . W końcu się przyzwyczaiłem i dałem spokój.
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ht=s%B3aba+moc
            Dokładnie takie same objawy w takim samym zakresie obrotów
            SUPERB 1.8T LPG (BRC)
            OCTAVIA 2FL 1.6 MPI LPG (LR)

Komentarz

• hanjan
              Drive
              • 2009
              • 50

leones, i tak nam się udało, ale należy współczuć kolegom ,których auta zrywają się od 2500 obr.
              Ja bym pewnie tego nie odczuł , ale mam taką jedną trasę gdzie z drogi głównej skręcam w boczną i odrazu ostro pod górę.Robiąc to na dwójce Octavka nie chętnie przyspiesza by po chwili (1900 obr.) wciskać nas w fotele.
              Jeżeli się zdecydujesz jechać z tym do serwisu to daj znać co Ci powiedzieli.

Komentarz

Pracuję...