weryfikacja wycieku z ukladu wspomagania kierownicy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krasnallodz
    Classic
    • 2009
    • 25

Zamieszczone przez fernando
    A to jest sprawdzone rozwiązanie? Turbiny z ARLa były dobre, ale słyszałem opinie (od mądrzejszego ode mnie). że te turbiny się sprawdzały w silnikach 8V, a BKD jesty 16V i może to być problemem :roll:
    a w czym konkretnie jest problem bo nie moge się doszukać związku - pytam z ciekawości
  • wuszy
    Drive
    • 2008
    • 85

Mam taki problem,

jakis czas temu wymienialem magiel na regenerowany. niestety teraz systematycznie ubywa mi plynu w ukladzie wspomagania. myslalem, ze z tym maglem znowu cos nie tak, ale w warsztacie powiedzieli mi ze cieknie z pompy. niestety nie poprosilem wtedy, zeby mi dokladnie pokazali co sie tam dzieje. czy bede w stanie samemu to jakos zweryfikowac? w ktorym miejscu znajduje sie ta pompa i czy to sie wogole zdarza, ze z niej cieknie? i czy sa jakies szanse, ze uda sie to uszczelnic, a nie regenerowac, czy nowa zakladac, bo wsumie chodzi dobrze, a to spore koszty sa chyba.

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

sam zweryfikujesz, ale nie uszczelnisz. szukaj przy rozrządzie. masz tam alternator, sprężarkę klimy i pompę wspomagania. mogę ci luknąć po niedzieli
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• wuszy
        Drive
        • 2008
        • 85

mowisz, ze nic sie z tym nie da raczej zrobić? żadnych uszczelek wymienić czy coś takiego? bo z tego co sie orientuje to nie jest czesta usterka, ze cieknie z pompy. spróbuje sie sam w to zaglebic, a jak cos to cie poprosze o lukniecie, jestem z Anina to akurat niedaleko.

Komentarz

• robekcool
          RS
          • 2009
          • 2041
          • Octavia II (1Z3)
          • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

często tam przejeżdżam (konkretnie wlot od Mińska do centrum), jak chcesz to ci zerknę po weekendzie. mogę trochę zboczyć z trasy, daj info na pw to się umówimy.pozdro
          www.k-mot.pl
          Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
          Autoholowanie.
          Robert Kulma

Komentarz

Pracuję...