uchwyt klockłółw hamulcowych???????

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marek_st
    Classic
    • 2010
    • 5

Zamieszczone przez jamesbondzio
    tylko 130,4 ? heheheh :-)
    Hamownia hamowni nie równa pierwsza sprawa, druga że nie miałm wlanego vpowera 99+racinga za 5,3 za litr tylko verve 98, i maksymalnie mi 132 wyszło wiec nie jest zle, momentu miałem wiecej 7Nm 8) Za 900zł robiłem.
  • remik16
    Classic
    • 2009
    • 6

witam
    moze ktos spotkał sie z takim "malym" problemem.

mam wyłamaną blaszke/uchwyt mocujacy klocek do zacisku!!!!!!!!?????? zeby klocek nie mial luzów
    Strasznie mnie to wku....... bo klocki maja z 5 tys i chyba nowe trzeba kur...
    moze ktos cos z tym robil wczesniej bo ta blaszka jest zamocowana chyba na nicie lub czym takim. jak juz wspominalem STRASZNIE mnie to denerwuje i mysle ze mozna z tym cos zrobic bez kupowania nowych tylko jeszcze nie wymyslilem jak. Moze ktos sie z tym juz zmierzył? dzieki za jakakolwiek porade.

Komentarz

• JamesMarshall
      Drive
      • 2009
      • 74

Pewnie trzeba dorobic taki kawalek blaszki i wsadzic w miejsce oryginalnej podczas zakladania klockow. Za dawnych lat moj ojciec tak wlasnie robil i dzialalo. Jakas nierdzewka albo chromonikiel. Nie przygladalem sie za bardzo jak ona jest mocowana, byc moze jest zgrzewana. Jezeli nit, to rozwiercic stary i w to miejsce przynitowac nowa blaszke. Z tego co kojarze, to ona ma taki kąt, że spręzynuje delikatnie.
      [1] Octavia Kombi 1.9TDI, 2001, 81kW [110KM], AHF,
      [2] Octavia 1.9TDI, 2004, 81kW [110KM], ASV,

Komentarz

• remik16
        Classic
        • 2009
        • 6

Z blaszka to nie problem bo moza ja pewnie od starego klocka wydobyc tylko o mocowanie mi chodzi. dzis sie dobrze temu mocowaniu nie przyjzalem moze jutro bedzie szansa.

Komentarz

• JamesMarshall
          Drive
          • 2009
          • 74

Heh... a ja myslalem, ze chodzi o ta blaszke ktora jest przy prowadnicy zacisku na tylnej osi :roll: Moj blad
          [1] Octavia Kombi 1.9TDI, 2001, 81kW [110KM], AHF,
          [2] Octavia 1.9TDI, 2004, 81kW [110KM], ASV,

Komentarz

Pracuję...