Silnik zgasł podczas jazdy... i już nie odpalił.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Grzesiek1975
    Classic
    • 2010
    • 1

fajnie było i kupę zabawy z radiem Domisnisia - co nie Guziorek !!!!
    Pozdrowienia dla wszystkich - kiedy zdjęcia.
  • memekt
    Classic
    • 2009
    • 5

Witam,

dziś wieczorem (tzn. wczoraj) jadąc do domu poczułem lekkie zblokowanie prawego koła, po chwili zapaliła się kontrolka od akumulatora i zorientowałem się że silnik nie pracuje. Po zjechaniu na pobocze silnik już nie odpalił. Światła są, radio gra, alternator kręci czyli raczej problemu z akumulatorem nie ma, pasek też jest cały; gdzie może tkwić problem?

Pozdrawiam

Komentarz

• momo
      Classic
      • 2009
      • 17

U mnie kiedys padl czujnik polozenia walu korbowego. Auto zgaslo podczas jazdy i juz nie chcialo zapalic. Silnik mam diametralnie inny Mam nadzieje ze u to Ciebie to samo padlo, bo koszt- na szczescie to kilkadziesiat zlotych. Musisz zVagowac auto, to bedzie wiadomo co to.
      Czekamy rodzinnie na Octavie II Fl w kolorze 9J9J- "siara miś"

Komentarz

• adiwaw
        Ambiente
        • 2009
        • 167

mi vag pokazuje że mam walnięty czujnik położenia wału korbowego a śmiga aż miło. Więc chyba coś nie tak...

Komentarz

• memekt
          Classic
          • 2009
          • 5

Vag nic nie wykrywa

Komentarz

• tom.tom
            Rider
            • 2009
            • 296

Jeżeli alternator kręci .... lepiej jedź do serwisu Nie próbuj zapalać silnika, mogło stać się coś banalnego, ale mogłeś np. urwać zawór i każdy obrót więcej unicestwia Twój silnik. Na forum raczej nikt nie zdiagnozuje problemu z silnikiem, nie widząc nawet auta.

Tom
            Pozdrawiam tom_tom

Komentarz

• sew1981
              Moderator
              S_OCP MemberModeratoRS
              • 2009
              • 10986
              • Fiat

w dieslu uszkodzony czujnik polozenia walu nie wylaczy silnika w czasie jazdy, tylko podczas odpalania moze robic problemy, gorzej kreci, albo ostatecznie nie odpala. wiec ja bym czujnik wykuczyl, w benzynie jest inaczej.
              Tymbardziej ze kolo zblokowalo, moim zdaniem to cos innego, tymbardziej jak vag nie wykrywa , to nie zaden czujnik.

Komentarz

• memekt
                Classic
                • 2009
                • 5

Przeczuwam najgorsze...

zdjąłem osłonę od paska rozrządu i cóż zobaczyłam... :shock: prawie nic. Pompa cała, napinacz też tyle, że niepokoi mnie delikatny luz na pasku, a z tego co wiem raczej nie powinno go tam być, podejrzewam, że pasek mógł się przesunąć i to nie o jeden ząbek czy dwa :cry:

no nic, będzie trzeba obejrzeć głowicę i trzymać kciuki żeby wszystko było ok.

Komentarz

Pracuję...