Zamieszczone przez vince123
[O1] Cos ze sprzeglem :(
Zwiń
X
-
[O1] Cos ze sprzeglem
Hej,
Dzis wybralem sie na krotka przejazdzke i w pewnym momencie sprzeglo jakby przestalo w polowie dzialac
Dalo sie na sile wrzucic bieg ale tak jakby wysprzeglal tylko do polowy...
Pedal sprzegla chodzi bardzo lekko czasem nie odbija.
Czy jest to wyprzegnik przy pedale lub wysprzeglik kolo skrzyni ?
Kurde bez auta na chwile obecna zostalemRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
-
-
robekcool, jutro pokombinuje z wymiana tego elementu a jak nie pomoze to pewnie bedzie wymiana sprzegla ps. auto jak docisne sprzeglo do konca po prostu sobie zaczyna jechac ale nie tak jakbym puscil tylko b. powoli... jak puszcze to jedzie normalnie, nie slizga sie ...Radio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
ziutsane na 99 procent wysprzęglik skrzyni (prawie dokładnie rok temu bo 24.12.2008 r. miałem identyczne objawy, myślałem że dwumas się skończył :shock: i zarazem posypało się sprzęgło - wycisk, tarcza itp... a tu tylko wysprzęglik .... a było to przy 220 kkm.... za radą speca do wymiany poszła również tarcza i wycisk)... Trzymam kciuki....
Komentarz
-
-
robekcool, rzeczywiscie nie dalo rezultatu jutro jade po kpl sprzegla ...
Byla nadzieja bo pedal zrobil sie twardy ale po uruchomieniu silnika dupa blada to samo...
[ Dodano: Sro 16 Gru, 09 21:20 ]
Dzis bylem u mechanika zobaczyc jak tamsprzeglo po rozebraniu i... hmmm zmasakrowana tarcza, dwumasa heh... peknieta.
Podsumowujac:
Skonczylo sie na wymianie kpl sprzegla wraz z pompka i lozyskiem, ktore o dziwo bylo w niezlym stanie.
Lozysko i sprzeglo kupilem z LUK'a (mam nadzieje ze nie padnie), pompka ATE.
Wymiana z zaprzyjaznionym serwisie 300 zl
Pozdrawiam
BartekRadio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
Komentarz