wycie powyzej 80km/h

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kornel21
    Classic
    • 2010
    • 1

wycie powyzej 80km/h

Ja mam MIO i zgadnijcie gdzie je montuje? Nie lubię tych przyssawek dlatego szukałem różnych fajnych miejsc. Ostatecznie wkładam ją w zegary. Mianowice między daszek zegarów a kolumnę kierownicy tam gdzie jest Maxi-Dot (przynajmniej w OII). Nie mówcie że się nie trzyma bo nawet na wybojach i w czasie ostrych hamowań nic się nie dzieje złego. Wadą jest to ze nie widzę komputera, ale robię tak tylko w mieście kiedy szukam adresu itp. bo w trasie nienawidzę używać navi.
  • _only_
    Classic
    • 2009
    • 18

wycie powyzej 80km/h

Witam.
    Być może to jakiś banał, ale niestety nie spotkałem podobnego topic`u na forum, więc zapytam zanim zrobie z siebie durnia w aso ;p

Jadąc z jednostajną prędkością od 70-80km/h do 100 slysze delikatne wycie z przodu auta, cicho wyje, ciężko to porównać do czegoś. Słyszalne tylko kiedy delikatnie dotykam pedał gazu i utrzymuje prędkość, ustępuje natychmiast po odpuszczeniu. Nie mam tego objawu: na luzie, na biegu, hamując i oczywiście nie słyszę już przyspieszając gdy załacza sie turbina.
    Zmieniłem jakiś czas temu gumy na zimowe, ale ww objaw wystepowal tez na letnich.
    Opony wyważone, felgi proste, łożyska inaczej buczą... czemu tego upierdliwego cichego wycia nie miałem przez pierwsze 28k km? Mam 30k na liczniku.

Moja żona uważa, że to tak ma być i zwariowałem ;]
    pozdrawiam

Komentarz

• endryu
      RS
      • 2006
      • 3773
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez _only_
      gdy załacza sie turbina.
      turbina pracuje cały czas. To może być dzwięk pracującej turbiny.
      O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
      O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
      =================================================

Komentarz

• octanavian
        Drive
        • 2009
        • 55

A nie odczułeś utraty mocy ? Podjedź do kogoś na zczytanie błędów VAG`iem ,może coś Ci wykryją. U mnie wycie spowodowane było umierającą turbiną, czego Ci nie życzę $$
        GG 5688545

Komentarz

• kropeck
          RS
          • 2009
          • 2319
          • Octavia II (1Z3)
          • BLF 1.6 FSI 115 KM

Jak CI się będzie wydawało, że goni Cię karetka albo policja, to turbina 8)
          Pozdrawiam,
          Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• _only_
            Classic
            • 2009
            • 18

Utraty mocy nie stwierdzam, przyspiesza swietnie jak na ten silnik. Wiem jak wyje koncząca sie turbawka i to zdecydowanie nie to.

Komentarz

• octanavian
              Drive
              • 2009
              • 55

Zamieszczone przez kropeck
              Jak CI się będzie wydawało, że goni Cię karetka albo policja, to turbina 8)
              Świetnie to ująłeś Za pierwszym razem jak słyszałem padającą turbinę to myślałem że policja mnie goni Później miałem wrażenie że sowa wleciała mi pod maskę

[ Dodano: Czw 17 Gru, 09 00:10 ]
              Zamieszczone przez _only_
              Utraty mocy nie stwierdzam, przyspiesza swietnie jak na ten silnik. Wiem jak wyje koncząca sie turbawka i to zdecydowanie nie to.
              Podjedź do kogoś na diagnostykę komputerową , nic innego nie przychodzi mi do głowy.
              GG 5688545

Komentarz

Pracuję...