[O1] reflektory do OI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Peti-22822
    Classic
    • 2010
    • 31

[O1] reflektory do OI

dsg Niestety nie,ale jest 6.
  • amperek
    Drive
    • 2009
    • 88
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

[O1] reflektory do OI

Witam mam pytanko czy pasują reflektory z OI po lifcie do OI przed liftem??

Chodzi mi tu o to że mam octavię z z października 2000r a chciałbym zamontować do niej lampy z OI po lifcie proszę i info
    Jest O2 BJB 176 KM, 346 NM, wtryski i turbo ARL, chłodnica oleju z wersji 2,0 TDI, zegary MAXI-DOT
    Była O1 AGR Hatchback.

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Aby założyć do O1 przed liftem reflektory od O1 poliftowej należy jednocześnie wymienić zderzak,belkę pod nim,gril,uchwyty grila,kierunkowskazy.
      Ogólnie da się,ale.

Jeśli masz Octavię z X.2000 r,to ona jest już po lifcie. :idea:
      jeśli zderzaki nie mają na dole czarnych listew,to auto jest po lifcie.
      Być może masz wersję "Classik" i kokpit jest przedliftowy.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• amperek
        Drive
        • 2009
        • 88
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Hmm kokpit mam po lifcie z trójkątem na środku a zderzaki mają chyba czarne listwy !? zrobię dziś fotkę przodu i zamieszczę będzie wiadomo
        Jest O2 BJB 176 KM, 346 NM, wtryski i turbo ARL, chłodnica oleju z wersji 2,0 TDI, zegary MAXI-DOT
        Była O1 AGR Hatchback.

Komentarz

• delanopl
          Elegance
          • 2009
          • 831

amperek, sprawdź czy masz klosze lamp przeźroczyste, czy z perforacjami, albo inaczej czy są plastikowe czy szklane i środkowa kratka zderzaka, czy kratki idą pionowo czy poziomo

Komentarz

• amperek
            Drive
            • 2009
            • 88
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Więc tak: klosze lamp są z perforacjami i wyglądają na plastikowe i kratki idą pionowo. Chciałem właśnie wymienić na przeźroczyste dlatego pytam czy będą pasowały po lifcie ale właśnie jakoś wglądają mi na trochę inne
            Była O1 AGR Hatchback.

Komentarz

• Jeżyk
              Rider
              • 2009
              • 691

amperek, JanuszSz, opisał Ci ogólnie co masz do wymiany gdybyś chciał to zrobić. Szczegółów poszukaj, bo o tym było nieraz :P
              Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• delanopl
                Elegance
                • 2009
                • 831

Jeśli są z perforacjami, to są też szklane, i to wersja przed FL, możesz robić lifting albo dać lampy L&K, ale tak jak mówi Jeżyk, poszukaj, o tym jest pełno na forum.

Komentarz

• amperek
                  Drive
                  • 2009
                  • 88
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

ok poszukam na forum, co masz na myśli pisząc że mogę dać lampy L&K?? Mi chodzi ogólnie żeby założyć lampy z kloszami przeźroczystymi i w miarę nie drogo mi to wyszło
                  Była O1 AGR Hatchback.

Komentarz

• Jeżyk
                    Rider
                    • 2009
                    • 691

amperek, lampy L&K są do tych sprzed FL i są przezroczyste natomiast są dość drogie i trudno kupić z 2 ręki.
                    Zamieszczone przez amperek
                    w miarę nie drogo mi to wyszło
                    nie da się "niedrogo" To tak jak ktoś zapytał o restaurację w której chciał zjeść tanio, smacznie i zdrowo odpowiedzieli mu, że mówi o trzech różnych miejscach. Same lampy L&K to najmniej roboty a czy to wyjdzie taniej? Trzeba dokładnie policzyć. Osobiście przerabiałbym na FL bo to mniejszy kłopot przy ewentualnej wymianie części w przyszłości. Zaglądnij TUTAJ na początek i wtedy zadecydujesz. Cena przeróbki zależy też od tego czy części będą oryginalne i nowe czy zamienniki.
                    Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

Pracuję...