Witam. Ostatnio zaliczyłem mały problem. Przy parkowaniu pod hipermarketem niechcąco Octavka zetknęła się z zaspą z kawałkami lodu. Zderzak w dolnych częściach porysowany i pękła ramka pod tablicę rej.(już ją wymieniłem). Zderzak ma kilka nieciekawych zarysowań i mam pytanie czy wie ktoś czy bardzo czasochłonne jest lakierowanie tego zderzaka w serwisie tzn. ile im to moze zająć? Z gory dzięki.
poczekaj z naprawą do końca zimy, żeby nie było powtórki. u dobrego lakiernika to jeden dzień (zdjęcie, przygotowanie, lakierowanie, montaż). kwestia kosztów. jakbyś trafił używany w kolorze mógłbyś sam go sobie wymienić. pozdrawiam
www.k-mot.pl
Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
Autoholowanie.
Robert Kulma
Myślę, że jeśli uszkodzenia lakieru nie są duże, to nie ma potrzeby lakieroewania całego zderzaka - wystarczy naprawa punktowa. Poszukaj firmy która zajmuje się naprawami lakierniczymi w technologii Smart Repair. Dodatkowym atutem takiej naprawy jest to, że od wjechania na stanowisko do wyjechania na ulicę mija max. 3 godziny. A efekty sa naprawdę bardzo dobre. Osobiście polecam siec Smart+, ale nie wiem czy mają jakiś punkt w Olsztynie...
Nissan Sunny N14-> Nissan Almera N15-> Skoda Octavia II
Dołączyła do rodziny Skoda Octavia II FL Kombi
poczekaj z naprawą do końca zimy, żeby nie było powtórki
dokładnie też tak uważam. Jak będzie cieplej, to lepiej. A zderzak przecież nie pordzewieje do wiosny.
Zamieszczone przez prezes113
Poszukaj firmy która zajmuje się naprawami lakierniczymi w technologii Smart Repair
Myślę, że to najlepszy sposób - smart raepair, detailing... itp. Oni robią to szybko, tanio i sprawnie. Specjalizują się w tzw. picowaniu aut tanim kosztem.
w olsztynie to raczej ciężko z zakłatem typu Smart Repair ;] Na ul Polnej lakiernik zaproponował za lakierowanie zderzaka 500 zł i 2 dni to by robił więc ja wole na wiosne lakierem oryginalnym i wykałaczką to przelecieć. W niebieskiej fabii tak robiłem jak był lakier az do podkładów zdarty i zamalowałem i nic nie widac ;]
Witam.Pomalowanie zderzaka zajmuje około 2 dni.Koszty to około 130zł.Kupujesz szpachlę ,podkład do plastiku,papier ścierny ,odtłuszczacz, około 350ml bazy ,300 bezbarwnego, rozcieńczacz do bazy i do dzieła .Oczywiście musisz mieć kompresor.Dla mnie zajęło to 2 dni ponieważ zabrakło mi trochę bazy.Malowałem od około 15 do 20 przez 2 dni. Uważam że się opłaca zaoszczędzić trochę kasy a przy okazji wcielę się nauczyć . .Oczywiście można oszpecić i wtedy mamy około 130zł w plecy. :diabelski_usmiech
Komentarz