check engine

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzyss3
    Classic
    • 2010
    • 4

check engine

Zamieszczone przez Rekin Chlebojad
    RoadRunner, no to gratki dobry wybor, a mozna wiedziec u jakiego dilera w Wawie?
    W Wawie nie ma dobrych dilerów Sprzęt zamówiony w KRK, chociaż miałem jeszcze jedną konkurencyjną ofertę...
  • dudek1967
    Classic
    • 2009
    • 9

check engine

Witam wszystkich ! mam problem z Oktawią 1 1.6 / 75 KW/102 KM z grudnia 2008 roku na gazie (przejechane około 15 tyś.kilometrów ) założonym przez serwis ( w promocji ) po 10 miesiącach jazdy zaświecił mi się (check engine) w serwisie go skasowali pojeździłem miesiąc znów się zaświecił i przed wczoraj go skasowali ponownie a wczoraj wieczorem znów się zaświecił czyli zaświeca się coraz częściej a oto kod usterki 16555 .
    proszę o pomoc może ktoś z was miał podobny problem , może jakąś sugestie co do lokalizacji usterki ( samochód jest na gwarancji ) więc musi to usunąć serwis .

Komentarz

• huwe
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2005
      • 976

rozjechana mapa. zły skład mieszanki. kupa postów w tym zakresie na forum. masz gwarancje więc jak sam napisałeś - usuwa serwis.
      Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• dudek1967
        Classic
        • 2009
        • 9

Czyli zdać się w całości na serwis

Komentarz

• SuchyX
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1170

dudek1967, ten nowsze instalację mają to do siebie że jak lipny gaz to od razu wywala kontrolkę. U mnie w drugiej OI jest to samo że jak syfu się zatankuje to od razu się zapala a jak przełączę na benzynę to znika po kilku minutach. Silnik 1.6BFQ instalacja gazowa PRINS IV generacji.
          Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
          Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• progressowy
            Rider
            • 2008
            • 453

W BMW E-60,tez zapaliła mi sie kontrolka układu elektronicznego. Tez po ok.15tys od załozenia instalki. Samo wykasowanie nic nie da. Pomogło ponowne ustawienie mapy wtrysku gazu. Druga opcja to wtryskiwacz gazowy mógl sie rozjechac. Inna zas przyczyna to zapchane filtry gazowe.
            Walcz z tym w serwisie i nie dawaj za wygraną.
            Ty masz FSI na gaz?? :?:
            Już odebrane A3 TFSI limuzyna

Komentarz

• dudek1967
              Classic
              • 2009
              • 9

dziękuje wszystkim za porady a z serwisem" będę walczył " napiszę co z tego wyszło . dzięki .

[ Dodano: Pią 19 Lut, 10 09:25 ]
              Witam ponownie , wczoraj ponownie byłem w serwisie i znowu wgrali najnowszą wersje oprogramowania do sterownika gazu i obiecali że jak ponownie się zaświeci check engine to będą szukać w układzie . tłumaczą to tym że producent instalacji LANDIRENZO uważa że winne jest oprogramowanie . Mam pytanie czy ktoś miał taką usterkę i czy komuś to naprawili (kod usterki 16555 - uboga mieszanka sporadycznie ) Podobno jest kilkanaście takich samochodów z tą samą usterką na gwarancji . Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...