jak się załapie na jakiś miesiąc to i ja sie piszę :P
[O2] Kontrolka - elektromechaniczne wspomaganie kierownicy
Zwiń
X
-
[O2] Kontrolka - elektromechaniczne wspomaganie kierownicy
Dzisiaj po odpaleniu octavii pojawiła mi się czerwona lampka kontrolna wspomagania kierownicy. Po upływie 5 sekund znikła. Przy pojawieniu się tej kontrolki rozbrzmiał jednokrotny sygnał ostrzegawczy. O takim przypadku nie wspomniano w książce.
Co do prowadzenia auta nie odczułem żadnej zmiany. Czyżby jakiś błąd komputera ?. Dodatkowo wczoraj na kilka godzin zwaliły się czujniki parkowania non stop piszczały.* CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
* AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"
-
-
Octavia2Limited, może to miec związek z temperaturą
jeżeli chodzi o czujniki to sprawdź czy nie masz lodu albo blota pośniegowego na czujnikach-to najczęstsza przyczyna
jak masz VAGa to podepnij i zobacz jakie błędy ci wygenerowałoprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Re: Kontrolka - elektromechaniczne wspomaganie kierownicy
Zamieszczone przez Octavia2LimitedDzisiaj po odpaleniu octavii pojawiła mi się czerwona lampka kontrolna wspomagania kierownicy. Po upływie 5 sekund znikła. Przy pojawieniu się tej kontrolki rozbrzmiał jednokrotny sygnał ostrzegawczy. O takim przypadku nie wspomniano w książce.
Co do prowadzenia auta nie odczułem żadnej zmiany. Czyżby jakiś błąd komputera ?. Dodatkowo wczoraj na kilka godzin zwaliły się czujniki parkowania non stop piszczały.
Tak się może dziać, gdy pada aku ( mały prąd rozruchowy )...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123Octavia2Limited, sprawdzałeś płyn od wspomagania?
[ Dodano: Wto 22 Gru, 09 08:40 ]
Zamieszczone przez Octavia2LimitedDzisiaj po odpaleniu octavii pojawiła mi się czerwona lampka kontrolna wspomagania kierownicy. Po upływie 5 sekund znikła. Przy pojawieniu się tej kontrolki rozbrzmiał jednokrotny sygnał ostrzegawczy.
Zamieszczone przez Octavia2LimitedDodatkowo wczoraj na kilka godzin zwaliły się czujniki parkowania non stop piszczały.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
AdamB napisał/a:
A nie miałeś zawalonych ich śniegiem lub brudem?
AdamB napisał/a:
Tak się dzieje również przy zaniku napięcia z akumulatora (przy jego odłączeniu). Trzeba pod Vaga podłączyć.* CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
* AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez BallantinesPanowie Mam Takie Pytanie Gdzie Się Znajduje ten ZBIORNICZEK OD WSPOMAGANIA ? :wink:
Komentarz
-
-
Witam,
u mnie jest jeszcze większa kiszka... W zeszłym tygodniu wymieniłem akumulator na nowy, przyjechałem normalnie do domu i samochód postał kilka dni. Dzisiaj go odpaliłem i na desce zapaliła się czerwona kontrolka kierownicy oraz 3 razy zapiszczał jakis sygnał dźwiękowy. Nie mam wspomagania kiery. Sprawdziłem bezpiecznik, próbowałem kręcić do oporów kierownicą w różne strony i jeździć samochodem, ale nie pomogło. Układ się nie odblokował.
Komentarz
-
-
no to gorzej, komputer podłącz od razu błędy powiedzą co nieco->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
ja miałem podobnie jak chciałem podładować aku....czego zresztą nie zrobiłem ale bateria była przez chwilę odłączona...i po odpaleniu auta...zapaliła się na chwilę dosłownie 1s. kontrolnka wspomagania na czerwno....następnie zmieniła kolor na pomarańczowy (brak sygnału) i po przejechaniu 3 metrów zniknęło.....dodam tylko, iż w późniejszym czasie błąd nie występował....acha po sprawdzeniu błędów( na spocie w poznaniu) nic nie wskazało
Komentarz
-
-
Witam. U mnie po włączeniu zapłonu zapala się na czerwono kontrolka kierownicy, po uruchomieniu silnika gaśnie. Skanowałem vagiem w poszukiwaniu błędów, nic nie pokazał. Podłączyłem się pod vas'a też nic. Wspomaganie działa normalnie, aku nie był odpinany i jest w dobrej kondycji odpala przy - 25 C bez problemu. Może koledzy coś więcej wiedzą?robert74
Komentarz
-
Komentarz