tylko po przeróbkach a tak to nie
[O2] pomylka w tankowaniu
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez maba8słyszałem że nic wielkiego się nie stanie , ale jak najszybciej dotankuj ON do pełna
i szybciej zatankuj ponownie - jak zrobisz kilkadziesiąt km to znowu,nie czekaj do rezerwy
Nie panikuj nie stanie się nic strasznego
Komentarz
-
-
Trzeba podolewac ON, w sumie 45l jest go w baku. Powinno jakos pujsc, ale na drugi raz trzeba uwazac.
A jak juz jestesmy przy tego typu pomylce, to ze tak powiem irytuje mnie jak na stacji przychodzi nalewa i chwyta za pistolet z paliwem typu WERWA, ULTIMATE itd najczesciej benzyna i wklada to juz do wlewu a potem pyta ile lac, zamiast najpierw dowiedziec sie czy ma lac ON czy PB. Ostatnio jakbym kretynowi nie zwrocil uwagi to by mi nalal caly bak benzyny po czym bym go za jaja powiesil na tym dystrybutorze. :evil: Dla mnie jego pomoc nie jest uzyteczna wrecz mi przeszkadza.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftDla mnie jego pomoc nie jest uzyteczna wrecz mi przeszkadza.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
adamzg, kiedyś zimą dodawało się do ON nieco benzyny w silne mrozy żeby przeplukać filtr paliwa
jak pisali wszyscy -nie powinno nic być, ale dolewaj ON jak najczęściej żeby "rozcieńczyć" bleibfrei :diabelski_usmiechprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
mój Ojciec zrobił tak dwa dni temu(na szczęście nie moim autem :P), studiowałem więc temat i tak jak mówią poprzednicy- dolewka ON do pełna, po przejechaniu kilkudziesięciu km znowu dolewka i profilaktycznie można jeszcze jedną zrobić.
Ważna rada nie oszczędzać na tym dolewanym ON :idea:
Maicroft, Ja zawsze z daleka krzyczę że mam dwie ręce więc sobie poradzę :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez miguellorobert.dg, generalnie nie powinno się tak dać z tego co wiem, bo dysza z dystrybutora diesla jest( a w zasadzie powinna być) grubsza od dziury w twoim baku.
Zdarza sie nawet najlepszym. Ja zanim sięgnę po pistolet to się dwa razy zastanowie bo czasami tankuje swojego Diesla a czasami służbową benzynkę więc nie raz jest przed wlaniem lekka konsternacja - co teraz? :shock: Bp95 czy ON :|Samochód też ma duszę...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robert.dgA ja zapytam w druga strone : )
Co będzie jak do 95 wlejemy ON ;d
Niedawno próbowałem zalać firmową S80 (banzyna) dieslem. Ileż się nakombinowałem żeby wepchnąć "pistolet" ON. Kierowcy obok patrzeli na mnie jak na sierotę.
W pewnym momencie zorientowałem się że to przecież nie mój gnojówkożerca
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamzgtylko ciężko pali
ja jak kiedyś zatankowałem Saaba (ale tam poszedł prawie cały bak Pb95 :szeroki_usmiech )-dalsza droga juz na lawecie do serwisu- tam wyplukali zbiornik i wypuścili mnie dalej- po około 20 km wróciłem na lawecie bo okazało się, że nie wymienili filtra paliwa który z trudem przepuszczał ONprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTrzeba podolewac ON, w sumie 45l jest go w baku. Powinno jakos pujsc, ale na drugi raz trzeba uwazac.
A jak juz jestesmy przy tego typu pomylce, to ze tak powiem irytuje mnie jak na stacji przychodzi nalewa i chwyta za pistolet z paliwem typu WERWA, ULTIMATE itd najczesciej benzyna i wklada to juz do wlewu a potem pyta ile lac, zamiast najpierw dowiedziec sie czy ma lac ON czy PB. Ostatnio jakbym kretynowi nie zwrocil uwagi to by mi nalal caly bak benzyny po czym bym go za jaja powiesil na tym dystrybutorze. :evil: Dla mnie jego pomoc nie jest uzyteczna wrecz mi przeszkadza.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamzgTrasa przejechana około 800km auto jeździ normalnie tylko ciężko pali czy to normalne?
wtryski, ale jesli np filtr był już bardzo mocno zabrudzony to może być do wymiany.
[ Dodano: Sro 23 Gru, 09 23:06 ]
Zamieszczone przez robert.dgA ja zapytam w druga strone : )
Co będzie jak do 95 wlejemy ON ;d
to po dotankowaniu Pb do pełna może da rade ale raczej nic z tego nie bedzie katalizator
pewnie odmówi posłuszeństwa a komp pokładowy nie pozwoli jechać dalej,koszt naprawy
raczej znaczny.Więc lepiej w takim przypadku od razu wołać pomoc drogową lub
holowanie do warsztatu.
Komentarz
-
Komentarz