[O2] Problem z ABS i ASR

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • radq20
    Classic
    • 2010
    • 1

[O2] Problem z ABS i ASR

Zamieszczone przez Leniwiec
    Kolega straszny defetyzm szerzy
    Leniwiec, nie chcę koledzie robić off topa z tematy, ale spójrz ilu ludzie jeżdżących dieslami (niezaleznie od marki auta) ma kłopoty z silnikami a ilu jeżdżacych benzynami ma takie kłopoty. Wnioski nasuwają się same i nie jest to defetyzm tylko niedopracowanie konstrukcji.
    radq20
  • Havier2009
    Classic
    • 2009
    • 3

[O2] Problem z ABS i ASR

Witam Wszystkich Pierwszy post na forum i od razu problem z autkiem.
    Mam octavie 2 Combi 2.0 TDI 140 KM automat 6-biegowy. rok produkcji 2008.
    Auto kupione w Niemczech i głównie tam użytkowane. Przyjechałem do polski jeździłem spokojnie.. wszystko gra.. podjeżdzam pod sklep, wysiadam, zamykam auto, robie zakupy, wracam odpalam samochód i bum! Świecą się kontrolki Wspomagania kierownicy (żółta) ABS i (chyba) ASR tutaj tak jakby auto ślizgające się. Wspomaganie działa tak jakby w połowie.. raz jest fajnie a raz ledwo da się kierownicą ruszyć. Po przejechaniu 12 KM kontrolka od ABS zgasła.. Zostało ASR i Wspomaganie. Bezpieczniki, o których mowa w książce, że są od danej częsci sprawdzone i niby wszystko ok.. nie długo mnie czeka trasa 1000km więc wolalbym jechać już w pełni sprawnym autem.
    Pozdrawiam

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Havier2009, najlepiej Vaga podłaczyc. Napisz skad jestes moze jakis kolega z OCP Ci pomoze. Sprawdz jednak wszystkie bezpieczniki te w srodku i te w komorze silnika. Kolega Kowal2002 kiedys robił fotki - gdzie i jakie bezpieczniki były - wiec poszukaj na forum. (tylko ze fotki sa z 1,9 tdi 2006 rok).

[ Dodano: Czw 24 Gru, 09 11:58 ]
      tu masz te fotki bezpieczników http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#414408 choć dobrze by było jakby Ci ktos zrobił z 2.0 tdi - moze gdzies jaki wypadł itd - miałem ostatno taki przypadek w autko "znajomej" ze bezpiecznik grzecznie sobie lezał....a ona żarówki zmieniala...
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• AdamB
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 8039
        • Octavia IV (NX3)
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

piotrek_os, na bezpieczniki to raczej nie wygląda bo układy działają nie w pełni 100%. Pierwsza podstawowa rzecz to że bez podłączenia do Vag-a się nie obejdzie, bo po omacku szukać się nie da.

Havier2009, a czy auto to jest bezwypadkowe na 100%? Takie usterki w OII nie są normalne. Drugą rzeczą jest fakt że auto masz jeszcze na gwarancji więc do ASO trzeba najpierw jechać.
        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Havier2009
          Classic
          • 2009
          • 3

Napewno jest bezwypadkowe. kupione przeze mnie w salonie więc tego jestem pewny. Mieszkam w okolicach Szczecinka. a bezpieczniki mam bardzo podobnie jak na tych zdjęciach. no cóż do przyszłęgo tygodnia nic nie zrobie... w przyszłym tygodniu czeka mnie wycieczka do Koszalina. nie wiem tylko czy w Polsce obowiązuje Niemiecka Gwarancja.

Komentarz

• AdamB
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 8039
            • Octavia IV (NX3)
            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Havier2009, dowiesz się w salonie. Bądź dobrej myśli

Komentarz

• piotrek_gdy
              RS
              • 2008
              • 7723
              • Volkswagen
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez AdamB
              czy auto to jest bezwypadkowe na 100%? Takie usterki w OII nie są normalne.
              a może to po prostu pad akku?
              wtedy też cos takiego może się dziać
              było zimno tego dnia?
              nie miałeś problemów z aku?
              przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• AdamB
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 8039
                • Octavia IV (NX3)
                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                a może to po prostu pad akku?
                Po odłączeniu akumulatora to świeci się tylko kontrolka pomarańczowa od wspomagania która zresztą po przejechaniu kilku km gaśnie sama.

Komentarz

• piotrek_gdy
                  RS
                  • 2008
                  • 7723
                  • Volkswagen
                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez AdamB
                  Po odłączeniu akumulatora to świeci się tylko kontrolka pomarańczowa
                  niekoniecznie
                  u mnie w ESp po adłaczeniu akku świeci się kontrolka pomarańczowa kierownicy i ESP a gdy sprawdzasz VAGiem to wyrzuca błąd czujnika skrętu kierownicy
                  po przejechaniu kilku-kilkunastu kilometrów wszystko samo znika
                  przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Havier2009
                    Classic
                    • 2009
                    • 3

było cieplej niż tydzien wcześniej.. auto stało na mrozach -10 do -15 stopni i nic sie nie działo.. z akku nigdy problemów najmniejszych nie było.. z zapalaniem auta też. myślę, że Tylko Serwis mi pomoże

Komentarz

Pracuję...