Leniwiec, nie chcę koledzie robić off topa z tematy, ale spójrz ilu ludzie jeżdżących dieslami (niezaleznie od marki auta) ma kłopoty z silnikami a ilu jeżdżacych benzynami ma takie kłopoty. Wnioski nasuwają się same i nie jest to defetyzm tylko niedopracowanie konstrukcji.
Witam Wszystkich Pierwszy post na forum i od razu problem z autkiem.
Mam octavie 2 Combi 2.0 TDI 140 KM automat 6-biegowy. rok produkcji 2008.
Auto kupione w Niemczech i głównie tam użytkowane. Przyjechałem do polski jeździłem spokojnie.. wszystko gra.. podjeżdzam pod sklep, wysiadam, zamykam auto, robie zakupy, wracam odpalam samochód i bum! Świecą się kontrolki Wspomagania kierownicy (żółta) ABS i (chyba) ASR tutaj tak jakby auto ślizgające się. Wspomaganie działa tak jakby w połowie.. raz jest fajnie a raz ledwo da się kierownicą ruszyć. Po przejechaniu 12 KM kontrolka od ABS zgasła.. Zostało ASR i Wspomaganie. Bezpieczniki, o których mowa w książce, że są od danej częsci sprawdzone i niby wszystko ok.. nie długo mnie czeka trasa 1000km więc wolalbym jechać już w pełni sprawnym autem.
Pozdrawiam
Havier2009, najlepiej Vaga podłaczyc. Napisz skad jestes moze jakis kolega z OCP Ci pomoze. Sprawdz jednak wszystkie bezpieczniki te w srodku i te w komorze silnika. Kolega Kowal2002 kiedys robił fotki - gdzie i jakie bezpieczniki były - wiec poszukaj na forum. (tylko ze fotki sa z 1,9 tdi 2006 rok).
[ Dodano: Czw 24 Gru, 09 11:58 ]
tu masz te fotki bezpieczników http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#414408 choć dobrze by było jakby Ci ktos zrobił z 2.0 tdi - moze gdzies jaki wypadł itd - miałem ostatno taki przypadek w autko "znajomej" ze bezpiecznik grzecznie sobie lezał....a ona żarówki zmieniala...
piotrek_os, na bezpieczniki to raczej nie wygląda bo układy działają nie w pełni 100%. Pierwsza podstawowa rzecz to że bez podłączenia do Vag-a się nie obejdzie, bo po omacku szukać się nie da.
Havier2009, a czy auto to jest bezwypadkowe na 100%? Takie usterki w OII nie są normalne. Drugą rzeczą jest fakt że auto masz jeszcze na gwarancji więc do ASO trzeba najpierw jechać.
Napewno jest bezwypadkowe. kupione przeze mnie w salonie więc tego jestem pewny. Mieszkam w okolicach Szczecinka. a bezpieczniki mam bardzo podobnie jak na tych zdjęciach. no cóż do przyszłęgo tygodnia nic nie zrobie... w przyszłym tygodniu czeka mnie wycieczka do Koszalina. nie wiem tylko czy w Polsce obowiązuje Niemiecka Gwarancja.
Po odłączeniu akumulatora to świeci się tylko kontrolka pomarańczowa
niekoniecznie
u mnie w ESp po adłaczeniu akku świeci się kontrolka pomarańczowa kierownicy i ESP a gdy sprawdzasz VAGiem to wyrzuca błąd czujnika skrętu kierownicy
po przejechaniu kilku-kilkunastu kilometrów wszystko samo znika
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
było cieplej niż tydzien wcześniej.. auto stało na mrozach -10 do -15 stopni i nic sie nie działo.. z akku nigdy problemów najmniejszych nie było.. z zapalaniem auta też. myślę, że Tylko Serwis mi pomoże
Komentarz