Obroty silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • to5mek
    Drive
    • 2010
    • 51

Obroty silnika

Co do zimy, to odpuszcze sobie jazde tylko w wyjatkowo zlych warunkach, bo nawet jesli ja nie popelnie gafy to jakas sikroka wjedzie we mnie
    nie no, nie przesadzajmy
    to5mek
  • marcinp250
    Drive
    • 2009
    • 63

Obroty silnika

Witam,,,
    Przytrafiło mi się dzisiaj w mojej skodzinie octavii 1,8 l z 98r(przebieg128tyś) pewien problemik. Mianowicie manewrując na parkingu na 1 biegu ,, po wciśnięciu sprzęgła obroty wzrastały do około1600-1700 obr/min niezależnie od pedału gazu który był nie wciskany... myślałem że to tylko sporadyczny wypadek ale później też miałem takie przypadłości..problem ten występuje od momentu kupna auta , tylko że teraz coraz bardziej mnie denerwuje..domniemam że moment odciążenia silnika ma wpływ na wzrost prędkości obrotowej. Proszę o jakieś porady.....
    WESOŁYCH ŚWIĄT

Komentarz

• adiwaw
      Ambiente
      • 2009
      • 167

akurat ten silnik ma ssanie na poziomie 800obr/min. jeśli obroty spadną poniżej i wciśniesz sprzęgło to silnik sie podsyca żeby nie zgasnąć stąd ten skok. Mnie to nie denerwuje bo to normalna praca silnika. Jeśli aż tak Ci przeszkadza, że samochód dobrze działa to przeprogramuj sobie komputer :P

Komentarz

• marcinp250
        Drive
        • 2009
        • 63

tylko że ja na ssaniu(silnik zimny) mam 1100 obr/min i nie wiem czy to normalne w tym silniku, jeśli chodzi o przyduszenie silnika to ja to rozumiem ale u mnie powiedzmy jadąc przy 1000obr/min po wciśnięciu sprzęgła obroty rosną, dodatkowo zauważyłem że schodzenie czasami z wyższych obrotów też mu zajmuje chwilkę....Może jestem przewrażliwiony ale w pracy jeżdżę citroenem 1,4 l (gaz) i ten silnik zachowuję się z deka przyjemniej łatwo wkręca się na obroty i z nich schodzi i nie ma problemu z dobieraniem gazu .....ale może się czepiam ,, proszę o opinie

Komentarz

• rss
          L&K
          • 2009
          • 1098

haslo 'czyszczenie i adaptacja przepustnicy' powinno Ci pomoc. przedyskutuj tez to z uzytkownikiem 'Katii' - twierdzi ze po samodzielnym czyszczeniu jedne problemy zamienil na inne.
          kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• rober71
            Classic
            • 2009
            • 16

mam taki sam silnik i to normalne
            rober

Komentarz

• marcinp250
              Drive
              • 2009
              • 63

dzięki za opinie pewnie dam sobie spokój przynajmniej na jakiś czas
              chociaż dziwi mnie to podnoszenie obrotów przy zmianie biegów !! ale widzę z opini że ten typ tak ma

Komentarz

Pracuję...