Osłona Silnika w TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kamida
    Classic
    • 2010
    • 15

Osłona Silnika w TDI

Witam! i mam prosbe,moze ktos pomoze!Od niedawna jestem posiadaczem Octavia II w sedanie silnik 1.9 TDI 105KM o numerze silnika BXE.(wersja ELEGANCE)Problem polega na tym,ze nie jestem pewien czy z moja kilma jest wszystko ok?po uruchomieniu klimatyzacji musze odczekac jakiec 5 do 10min zanim ona zacznie chlodzic!na postoju kiedy odpalam samochod wogole nie chlodzi dopiero po przejechaniu jakis 5km zaczyna dzialac!Nie wiem czy to narmalne ,bo kolega ma Opla astre III kombi i u niego klimatyzacja zaczyna chlodzic od poczatku kiedy,tylko uruchomi sie silnik!Porownuje: wychodzac z pracy po 8 godinach w oplu klima zaczyna chlodzic powietrze zanim jeszcze wyjedziemy z parkingu,a u mnie w OII klima chlodzi w polowie drogi do domu :-(( Aha dodam tylko,ze klima zostala nabita,odgrzybiona i sprawdzona w servisie WV i AUDI jakies dwa tygodnie temu!!!

Z gory Dziekuje za pomoc!!!
  • jackal79
    Drive
    • 2008
    • 62

Osłona Silnika w TDI

Tak wlasciwie to po co ona jest ? sciaglem ja bo mi strasznie ona brzeczy..

Komentarz

• Udesky
      RS
      • 2007
      • 1692
      • Octavia I (1U2)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Ale która, dolna czy górna?
      Jeśli górna (ta na silniku) to u mnie bez niej jest wyraźnie głośniej w samochodzie i poza nim.
      A dolna jak wiadomo jest zabezpieczająca.
      W Polsce nie ma kryzysu.
      Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• fireman6
        Rider
        • 2009
        • 360

Obie mają jeśli oryginalne to wygłuszenie i dzięki temu mamy cichszego klekota
        Skoda Octavia 1.9TDi Ambiente Rider 04r
        Zapraszam https://www.facebook.com/detailingzpasja

Komentarz

• hsurim
          Elegance
          • 2006
          • 788
          • Kia
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Myślę, że ta osłona jednak powinna być, chociażby (i) ze względu na umiejscowienie turbiny.
          Bo co mogłoby się stać, jeśli rozgrzana turbawka zostałaby ochlapana wodą (??) :shock:
          Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• tomkr82
            Drive
            • 2009
            • 52

Czy w nowych Ictavkach 2 Fl jest zamontowana standardowo oslona dolna pod silnikiem ?
            Toma

Komentarz

• jackal79
              Drive
              • 2008
              • 62

gorna chodzi o ten plastik na silniku ale teraz mi nic nie lata zadnych dziwnych odglosow

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratoRS
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Moze byc moze nie byc, wszystko jedno. Brzeczy to ich skladanie, za duzo lapsk pod maska pracowalo do tej pory :diabelski_usmiech
                Spritmonitor.de

Komentarz

• 4x4BKF
                  L&K
                  • 2010
                  • 1279

Zamieszczone przez hsurim
                  Myślę, że ta osłona jednak powinna być, chociażby (i) ze względu na umiejscowienie turbiny.
                  Bo co mogłoby się stać, jeśli rozgrzana turbawka zostałaby ochlapana wodą (??) :shock:
                  Co?? Nic. Dokładnie nic. Popatrz sobie na filmiki z rajdów 4x4 gdzie land cruisery i defendery wjeżdżają i wyjeżdżają z wody jak gdyby nigdy nic.
                  4x4

Komentarz

Pracuję...