Można, VAG-iem.
Drganie silnika na luzie podczas wcisnietego sprzegla
Zwiń
X
-
Podepnę się do tematu bo też tak mam. U mnie dzieje sie to tak:
Jak auto stoi na luzie to nic nie drga ale jak się jedzie na luzie to juz są drgania. Zwłąszcza kiedy jade na luzie i hamuje hamulcem. Wówczas te drgania się nasilają i telepie się już całe auto. Więc jest coś nie tak z czymś, na co działa siła grawitacji bo tak jak móie - zdecydowanie nasilanie drgan i telepania silnikiem i całym autem jest wtedy, kiedy hamuje hamulcem i mam na luzie. Co ciekawe, jak wtedy nacisne sprzęgło to drgania ustają!!!
Dzieje sie tak również jak zjeżdżam z górki na luzie - też sie tłucze coś...
Nie wiem co to może być. Sprzęgło jest nowe. Ktoś właśnie wspominał tutaj na forum, że poduszka pod silnikiem lub skrzynią może być już do wymiany. Da się jednak to w jakis sposób zweryfikować? Nie chce niepotrzebnie lecieć w koszty...Samochód też ma duszę...
Komentarz
-
-
Poszperałem - było kilka takich tematów - ogólnie nigdzie nie padła żadna konkretna przyczyna - na pewno wina lezy gdzieś po stronie silnika lub połączenia silnika ze skrzynią. Nie jest to jakaś kwestia tarcz, klocków czy układu kierowniczego. Obawiam się jackal79 że czekają nas wydatki na nowe koło dwu masowe - i to SPORE WYDATKI bo to najprawdopodobniej to.
Jest też w temacie o tym tutaj:
Kiepsko to widzę :shock:Samochód też ma duszę...
Komentarz
-
Komentarz