Auto nie reaguje na pedał gazu i mruga kontrolka swiecy TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • OctaviaWawa
    Classic
    • 2010
    • 4

Wiem, że temat ogólnie było omawiany już kilka razy - ale ja mam tym razem konkretną sprawę.

Kupiłem auto bez zapasówki - tylko z zestawem naprawczym.

Pytałem w ASO o koszt wkładu, lewarka, zapasówki i dowiedziałem się, że można kupić tylko kompletny zestaw za ok. 700zł.

Pomijam, że to drogo - ale czy mógłby ktoś z forumowiczów dysponujących ETKĄ wrzucić info jaki jest kod/numer tego zestawu z kołem i co konkretnie zawiera?
  • stevenpp
    Ambiente
    • 2009
    • 153

Witam,mam problem w mojej Octavi 1.9 TDI AGR 90 KM '98,po jakimś czasie - po rozgrzaniu silnika przestaje reagowac na gaz ma tylko wolne obroty ok 1300 1/min zaczęła mrugać kontrolka swiecy. Po ponownym zapaleniu auta problem sie uspokoił ale sytuacja powatarza się.
    odłączyłem czujnik temperatury - nie pomogło, zmieniłem przekaźnik 106 (od pompy wtryskowej) - nie pomogło.
    jak temu zaradzić?
    czy istneje możliwość obejścia trybu awaryjnego bez VAGA- bo jak czytałem na forum taki tryb włącza sie.
    w takim stanie muszę przejechać ok 300 km zanim dotrę do swojego magika
    czy odłączenie przepływomierza powietrza pomoże??
    Co radzicie??
    Filtr paliwa ma 20 tysięcy a tankuję w stacjach typu Tesco, Carefour - ale gdyby to było paliwo - filtr to czy na zimnym wkręcałby się w obroty?

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Dryndnij do mnie. Jutro z rańca jestem w wwie w okolicy Wola Park. Mogę się podpiąć i rozjaśnić ci sytuację.
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• Lashlo
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1455

Mialem dzisiaj dokladnie to samo...
        Mruga kontrolka swiec zarowych i auto kompletnie nie ma mocy.Po zgaszeniu i zapaleniu-jakis czas OK i znowu to samo.
        Auto dowloklo sie do serwisu a tam diagnoza po podlaczeniu do komputera-czujnik w pedale przyspieszenia czy cos takiego zamokl i trzeba nowy a takowego nie maja w SAP w Poznaniu...
        RATUJCIE!!! Ew prosze o diagnoze,bo ASO jest pewne na 90%.Auto u nich serwisuje od poczatku i zawsze bylo z nimi OK.
        Z gory wielkie dzieki.

[ Dodano: Pon 11 Sty, 10 19:43 ]
        P.S Auto 92 tys przejechane,swiezo po przegladzie 4 tys km temu,wszystkie filtry nowe-paliwo z NESTE.

[ Dodano: Wto 12 Sty, 10 13:20 ]
        No to juz wsio sie wyjasnilo-u mnie winowajca byl pedal gazu.Dali nowy i juz OK.Niestety prawie 600zl poszlo w...

Komentarz

Pracuję...