siłowniki tylniej klapy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomek_krk
    Classic
    • 2009
    • 23

siłowniki tylniej klapy

Jak jezdzisz na LL, to przeglad jeden mogl byc przy 85kkm a nastepny wlasnie w okolicach 110kkm, to by wtedy pewnie zmienili o ile by zmienili :lol:

No tak to juz jest. Nie stac Cie na naprawy kupujesz nowy z gwarancja, bo nic nie moze sie zepsuc, a jesli to przeciez naprawia za free, a jak gwarancja sie skonczy to okazuje sie ze popsuli w serwisie i trzeba placic i tak spiralka nakreca sie. Wniosek trzymac auto ile ma gwarancji 5(7) lat i kupowac nastepne :? :?:
  • RALF
    Elegance
    • 2008
    • 974

siłowniki tylniej klapy

witam
    rzecz straszna się stała , klapa mi na głowę spadła z tegoż tytułu zakupić muszę siłowniki tudzież teleskopy klapy tylniej , na allegro znalazłem coś takiego

za 2 sztuki wychodzi w sumie ok 50 zł z przesyłką , czy jest to normalna cena , czy szmelc z allegro. czy ktoś już kupował takowe z alledrogo

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

RALF,
      Zaczekaj aż temperatura powietrza wzrośnie.Wtedy siłownikom powinna wrócić chęć do pracy.
      Osobiście bym nie zaryzykował zakupu tych siłowników.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• HKR
        Drive
        • 2006
        • 71

ostatnio kupowalem te sprezyny gazowe bo tak sie wlasnie to to mowi i placilem 39 zl za sztuke. narazie pracuja pieknie i nie halasuja, ponoc z allegro trzeba uwazac bo chinskie badziewie sie moze trafic. ja mam firmy magneti marelli, a kupowlaem je w sklepiku z czesciami skody.

[ Dodano: Nie 10 Sty, 10 13:58 ]
        Zamieszczone przez JanuszSz
        RALF,
        Zaczekaj aż temperatura powietrza wzrośnie.Wtedy siłownikom powinna wrócić chęć do pracy.
        Osobiście bym nie zaryzykował zakupu tych siłowników.
        skoro gaz ulecial to raczej nie powroci im chec do dzialania..

Komentarz

• JanuszSz
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2835
          • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez HKR
          Nikt nie mówi,że gaz uleciał.Pod wpływem niskiej temperatury zmniejszył tylko swoją objętość.Temperatura wzrośnie i sprężynom wróci sprawność.
          Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• HKR
            Drive
            • 2006
            • 71

Zamieszczone przez JanuszSz
            Zamieszczone przez HKR
            Nikt nie mówi,że gaz uleciał.Pod wpływem niskiej temperatury zmniejszył tylko swoją objętość.Temperatura wzrośnie i sprężynom wróci sprawność.
            tak moze i prawda ale skoro zeszlej zimy mu sie tak nie zrobilo wiec oznacza ze juz i tak do wymiany sie nadaja, moje w ciagu kilkunastu dni przestawaly trzymac, a tym bardziej jak mu na glowe spadla klapa to gaz nagle chyba nie zmienil swojej objetosci?? jak to jest?

Komentarz

• RALF
              Elegance
              • 2008
              • 974

tak czy siak, nie lubię jak mi cokolwiek spada na głowę i nie będę czekał do lata aż mu się polepszy lub nie , a jak się polepszy to znowu na następną zimę się pogorszy...
              popatrzyłem na kilka na allegro i generalnie maja albo takie same albo podobne parametry więc chyba kupię te najtańsze i wypróbuje, jak będą kiepskie to przynajmniej nie będę żałował że dużo $$ wydałem

Komentarz

• HKR
                Drive
                • 2006
                • 71

Zamieszczone przez RALF
                tak czy siak, nie lubię jak mi cokolwiek spada na głowę i nie będę czekał do lata aż mu się polepszy lub nie , a jak się polepszy to znowu na następną zimę się pogorszy...
                popatrzyłem na kilka na allegro i generalnie maja albo takie same albo podobne parametry więc chyba kupię te najtańsze i wypróbuje, jak będą kiepskie to przynajmniej nie będę żałował że dużo $$ wydałem
                a nie lepiej troszke od razu dolozyc i nie zalowac pozniej?parametry to mozna napisac jakie sie chce przeciez..twoja sprawa

Komentarz

• smer
                  RS
                  • 2008
                  • 2021
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Mój bolid ostatnimi czasy również polubił walenie mnie w łeb tylną klapą. Z początku nieśmiało, by później w ciągu kilku dni folgować se na całego. Ciężar klapy tak na oko wynosi tyle, co bez wspomagania siłowników. Wnioskuję z tego, że zdechły na amen.

RALF, odpuść sobie lepiej najgorszą tandetę. Wkurzysz się tylko niepotrzebnie.Lepiej do tych 5 dych dołóż dwie kolejne, przejdź się do jakiegoś sklepu z zamiennikami i kup jakieś "prawie-oryginały"
                  Ja tak przynajmniej zamierzam zrobić.
                  Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• zgucio
                    Rider
                    • 2007
                    • 691

możesz kupić tutaj http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=1309#
                    albo połowe tańsze http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=1293#
                    ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• RALF
                      Elegance
                      • 2008
                      • 974

w sumie panowie czemu nie ..., bede dzwonił w tym tyg aby zamówić

Komentarz

• phrix
                        L&K
                        • 2007
                        • 1000
                        • Audi
                        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Z mojego doświadczenia te tańsze wydają idiotyczne dzwięki podczas otwierania/zamykania. Jeżeli Ci to nie przeszkadza to nawet te tańsze wytrzymają przynajmniej 2 lata ( tyle maja gwarancji)
                        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

Pracuję...