[O1] Problem z otworzeniem tylnych drzwi.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Peti-22822
    Classic
    • 2010
    • 31

Zamieszczone przez shado
    Zamieszczone przez kropeck
    działa na 99% na zasadzie sprawdzania promieniowania UV,
    A jak wytłumaczyć, że światło UV nie przenika przez szkło i jest w 98% przez nie pochłanianie/blokowane (tak mi przynajmniej mówiła w szkole pani od fizyki) ?

Skoro czujnik jest za szybą to raczej nie może działać na tej zasadzie
    Masz jak najbardziej rację, dlatego tłumaczyłoby to fakt, który skądś wiem (niestety nie potrafię sobie przypomnieć skąd), że jeśli w przypadku szkody następuje wymiana szyby, to jeśli w aucie jest zamontowany czujnik zmierzchu (czyli ten w stopce lusterka), to musi być zamówiona specjalna szyba. Nie widziałem takiej szyby na własne oczy (w sensie, że zdemontowana), więc nie wiem czy jest jakaś widoczna różnice między zwykłą szybą, a taką pod czujnik zmierzchu.
  • amperek
    Drive
    • 2009
    • 88
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Witam od pewnego czasu podczas otwierania drzwi z pilota jedne z tylnych drzwi raz się otwierały a raz nie, w końcu przestały w ogóle reagować. to wcisnąłem rygielek ręcznie i po sprawie, bliżej lata miałem rozebrać i zobaczyć co się dzieje (przesmarował tylko wtyczkę ale to nic nie dało). Dzisiaj natomiast chciałem je otworzyć i nie mogę jak otwieram rygielek wychodzi do góry i od razu w duł nie ma możliwości ich otworzyć, tak jakby coś ciągnęło rygielek w dół.

Co to może być czemu nie można otworzyć tych drzwi, no i co mogło się zepsuć że nie otwierają się z pilota?
    Jest O2 BJB 176 KM, 346 NM, wtryski i turbo ARL, chłodnica oleju z wersji 2,0 TDI, zegary MAXI-DOT
    Była O1 AGR Hatchback.

Komentarz

• AFRO66666
      Classic
      • 2007
      • 36

siema
      rygielek się nie otworzy,ponieważ zamek przeszedł w pozycje safe.
      jest kilka możliwości:
      sprawdź wiązkę kabli na połączeniu w słupku
      mogła ci się uszkodzić płytka sterująca zamkiem
      mogła zamoknąć wtyczka w drzwiach, zrobiło się zwarcie i nie otwiera
      czeka cię rozebranie drzwi.
      Spartanie nie pytają jak wielu jest wrogów, tylko gdzie oni są!

Komentarz

Pracuję...