Pytanie: jaki amortyzator kupić - jaka powinna być siła podnoszenia dla takiego amortyzatora :?:
Założyłem 2 nowe zamienniki 520N i przy otwieraniu klapa uderza w oganiczniki na zawiasach dachu.
...więc rezygnowałem z jednego i mam teraz 1 stary i 1 nowy amortyzator - ale za słabo podnoszą
(w zimie wręcz cenka opada.... przepraszam, ....klapa opada na głowę :Bojesie: )
Czy poszukać 2 słabszych amortyzatorów, czy jakaś inna opcja wchodzi w grę?
Jak to było u Was przy wymianie?
Kolego ja miałem to samo - prawdopodobnie kupiłeś za mocne amortyzatory. zamienniki maja większą siłe ( niutonometry) do mojej skody octavii tez dobrano zamiennik i tez sie klapa nie zatrzymywała. nastepnie kupilem oryginał z za 50 zł/ sztuke i jest oki. a tamte oddalem. i oddali kase ( mimo ze kupowałem w necie... powodzenia.
Tak jak kolega cycek mówi po jakimś czasie wyrobią się. Miałem taka samą sytauacje, aż strach było otwierac :P
Wyrobią, albo i nie. Miałem podobną sytuację w Fabii. Zamiennik prawie urywał klapę, wymieniłem na droższy (też zamiennik) i działa od razu dobrze. W poniedziałek odebrałem amorki dla szwagra (O1 kombi FL, 50 zł/szt.), mogę się spytać jak działają.
Jak wyglada zamykanie klapy w OI liftbaku? Mi tak od 50 cm to klapa sama leci w dol i musze ja podtrzymywac zeby nie walnela. Nowe/sprawne amortyzatory utrzymja klape do samego zamkniecia czy tez trzeba ja podtrzymywac?
Komentarz