Spryskiwacz tył OII FL - sika za samochód

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Miles
    Classic
    • 2010
    • 4

blind_walker,
  • klaudiusz208
    Classic
    • 2010
    • 5

W mojej Tuni (2 FL kombi) spryskiwacz tylnej szyby leje płyn za samochód tak, że tylko część trafia na szybę. Przez to wycieraczka czyści tylko dolną część szyby - góra wycieraczki pracuje bez wody i nie czyści brudu z szyby.
    Czy ktoś z Was miał ten problem i może już go rozwiązał? Czy dyszę tego spryskiwacza można inaczej skierować (tzn. czy ma taką regulację)?
    A może nie da się tego ustawić uniwersalnie i jak jest dobrze przy dużej prędkości, to przy niewielkiej/na postoju musi tak być?
    Dzięki za pomoc.

Komentarz

• przemek88
      Rider
      • 2009
      • 613

Raczej da się ja ustawić weź szpilkę i wsadź w dziurkę z której leci płyn i lekko spróbuj poruszać w któraś stronę

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• ufo
        L&K
        • 2008
        • 1475
        • Octavia III combi (5E5)
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez klaudiusz208
        jak jest dobrze przy dużej prędkości
        a co ma prędkość do tylnej wycieraczki... :niewiem
        musisz sobie tak dysze ustawić by strumień psikał ci na środek szyby. tak jak kolega przemek88, napisał, wez igłę/szpilkę i próbuj nastawiać. sprawdź wcześniej czy nie masz przypadkiem połowy dyszy przymarzniętej co też może być powodem złego psikania :wink:

Komentarz

• klaudiusz208
          Classic
          • 2010
          • 5

Dzięki za rady - czyli dyszę można lekko przestawić.

Co do prędkości to na pewno ma ona znaczenie, nie tyle do wycieraczki, do do strumienia wody. Co w tym dziwnego, że powietrze "opływające" samochód przy jeździe może odginać strumień wody?

Komentarz

• ufo
            L&K
            • 2008
            • 1475
            • Octavia III combi (5E5)
            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

czyli dyszę można lekko przestawić
            można :wink:
            powietrze "opływające" samochód przy jeździe może odginać strumień wody?
            może, jak będziesz jechał 300/400km/h.... uwierz mi, nawet przy 200km/h strumień wody na tylnej szybie się nie zmienia. drobne krople szybciej "rozlecą" się w pedzie powietrza ale główny strumień nie. dlatego tylna dysza jest inaczej skonstruowana niż przednia.

Komentarz

Pracuję...