[O1] Przeróbka podłokietnika z golfa 4 do 01

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witek1974
    Classic
    • 2010
    • 6

Chip tuning Audi A3 1.4 TFSI 125 KM S Tronic - sprawdź ile możesz zyskać mocy a ile zaoszczędzić na paliwie. Katalog przyrostu mocy i momentu Audi A3 1.4 TFSI 125 KM S Tronic w 44tuning.pl.

Coś takiego jest wogóle mozliwe ??
  • kabn
    Classic
    • 2009
    • 13

Witam

Jestem na kupnie podłokietnika do O1 2002rok, lecz nie mogę niczego znaleźć (potrzebuje kolor czarny z czarnym lub ciemno szarym materiałem).

Na allegro jest bardzo dużo podłokietników do golfa 4 w tym kolorze i cenie ok 180-200zł czy ktoś już przerabiał coś takiego pod O1?

a może kupić zamiennik oryginału ?

(w podobnych tematach które już były poruszane nie działają linki)

z góry dzięki za pomoc
    pozdrawiam Szymon

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Nie wiem jak w z golfa do octy, ale był u mnie kolega superbem z podłokietnikiem od passata. Niby wsio pasiło (przeróbka z anglika na gratach od paska), a jednak podlokietnik krótszy o ok.10 cm w stosunku do superba.
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• kamel1980
        Rider
        • 2009
        • 304

Zamieszczone przez kabn
        a może kupić zamiennik oryginału ?
        Zamienniki sobie odpuść, bo są tandetnie wykonane, a po jakimś czasie zacznie Ci skrzypieć itd.

Zamieszczone przez kabn
        Na allegro jest bardzo dużo podłokietników do golfa 4 w tym kolorze i cenie ok 180-200zł czy ktoś już przerabiał coś takiego pod O1?
        Dużo przeróbek nie ma, a może i wcale.
        Sama góra jest taka sama w Golfie IV jak w Octavii I (te same numery itd).
        Różnić się może łapa mocująca (w MK4 aluminiowa, w OI zdaje się, że stalowa) przykręcana do tunelu.
        Choć na dobrą sprawę to w OI i MK4 jest ta sama płyta, więc powinien podejść bez problemu.

Tak więc myślę, że możesz spokojnie kupić podłokietnik od MK4, a w razie jak łapa nie będzie pasowała wystaw ją na allegro, a dokup łapę do OI (jej numer to: 1U0 864 273C).
        Tu masz przykładową aukcję: http://moto.allegro.pl/item875685217...avia_leon.html
        A tu z MK4: http://moto.allegro.pl/item874224988...f_iv_bora.html
        Wydaje mi się, że mają ten sam kształt.

Komentarz

• piteros
          Drive
          • 2008
          • 57

Zrób tak jak kolega kamel1980, radzi. Ma rację co do zamienników i z golfa IV będzie pasił :!:

Komentarz

• ccLot
            Rider
            • 2009
            • 334

Kupiłem taki podłokietnik z golfa iv, mocowania do tunelu pasują, ale trzeba trochę podszlifować łapę. Nic trudnego będzie pasować.
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51370

Komentarz

• kabn
              Classic
              • 2009
              • 13

super ;-)

dzięki za pomoc

wiec kupuje podłokietnik z golfa

Komentarz

• tom.tom
                Rider
                • 2009
                • 296

Cześć

wracam nieco do tematu - chodzi o podszlifowanie łapy z Golfa. Czy Kolega może opisać co i ile trzeba podszlifować ? chodzi o to że łapa do Golfa chodzi po 35 PLN, a do Octavii po 85 więc wziąłbym tą od Golfa i przerobił.

Tomek
                Pozdrawiam tom_tom

Komentarz

Pracuję...