[O1] Zbalokownay zamek. Jak otworzyc?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jack23
    Classic
    • 2009
    • 31

Witam
    Sory za odgrzanie kotleta ale jaką firmę w Warszawie możecie polecić w której porządnie wykonają mi FMIC w przyzwoitej cenie?
  • Xan86
    Ambiente
    • 2007
    • 141

Witam,

Dzisiaj wymieniałem mikro wyłącznik w zamku od strony kierowcy z przodu. Wszystko było ok gdy zamknąłem drzwi, żeby sprawdzić czy wszystko działa i nie mogę ich teraz otworzyć. Ani gdy ciągnę za klamkę z zewnątrz, ani za linkę od wewnątrz bo mam ściągnięta tapicerkę. Po prostu drzwi zablokowały się mechanicznie i teraz ani drgną. Drugim problemem jest to, że po podłączeniu tego zamka z powrotem i gdy zamknę auto z pilota czy z kluczyka, w ogóle drzwi się nie ryglują. Słychać, że siłowniki reagują, ale ani jeden się nie zamyka, ani otwiera. Nawet gdy otwieram i zamykam drzwi kluczem z prawej strony. Czy po dołączeniu zamka trzeba coś kasować VAGiem??

Ale najważniejszą sprawą jest teraz to,żebym mógł otworzyć drzwi od kierowcy, żeby wyciągnąć ten zamek bo zamówiłem już nowy i nie będę już kombinował. Tylko, że nie mam żadnej koncepcji jak je teraz otworzyć, porostu tak jak by ta zapadka się nie odchylała.

Proszę o jakieś rady i pomoc!!! :cry:
    Była OI 1.8 20V ->OII Elegance 1.9TDI BXE ->
    Opel Insignia ST 2.0 CDTI 191hp 429Nm

Komentarz

• Damianjg
      Rider
      • 2008
      • 621

Zapewne za mocno naciągnąłeś linkę od klamki zewnętrznej. Jeżeli ona sie nie schowa do konca to drzwi nie otworzysz. Na tym poscie http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...monta%BF+zamka
      Foto 8.

Komentarz

• Xan86
        Ambiente
        • 2007
        • 141

Damianjg, jednak to było to co mówiłeś. Podważyłem linkę śrubokrętem i otworzyłem bez problemu. Zamek już wyjęty teraz tylko czekam na nowy i składam to pudło do kupy. :twisted:
        Była OI 1.8 20V ->OII Elegance 1.9TDI BXE ->
        Opel Insignia ST 2.0 CDTI 191hp 429Nm

Komentarz

Pracuję...