SP9XWW, gratuluje auta! Szerokości i bezawaryjności życzę. Teraz też troszkę żałują, że nie wziąłem DSG, choć jak pomyślę, że to 7kpln, to chyba wciąż wybrałbym manuala...
[O1] Tylny amotyzator
Zwiń
X
-
[O1] Tylny amotyzator
Mam takie pytanie odnośnie tylnego prawego amortyzatora, a dokładnie wiadomo duże mrozy rano podczas jazdy tył samochodu zaczął niesamowicie skakać na dziurach jak się okazało prawe koło schowało się w nadkolu i jest jedna rzecz która mnie zastanawia jak unoszę auto za błotnik to unosi on się razem z kołem i tu moje pytanie czy jak by amortyzator padł to czy koło nie powinno swobodnie opaść, czy jest możliwość żeby ów amortyzator zamarzł w takiej pozycji.
-
-
Ogólnie sprężyny nie brałem pod uwagę. Ale cały czas nasuwa mi się takie pytanie czy jak by sprężyna lub amortyzator padł to czy koło tak sztywno stanęło by w miejscu, czy jest możliwość żeby dostała się woda do amortyzatora lub zmarznięty śnieg w nadkolu go tak blokował,cofałem na zaciągniętym ręcznym i też nic. Wiadomo puki nie odkręcę koła i nie zobaczę to mogę gdybać :?
Komentarz
-
-
Jak ci się koło schowało o sprawdź sprężynę..
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
Komentarz