[O2] Osłonka spryskiwacza reflektora odpadła

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marekw
    Classic
    • 2010
    • 7

Zamieszczone przez mogrochal
    coś brzdęknęło, uderzyło w podwozie i po pewnym czasie spadł mi pasek wielokinowy
    Prawdopodobnie sprzęgiełko alternatora odleciało.
    Kilkaset metrów spokojnie przejedziesz,nawet ahumulator nie powinien się rozładować do zera,oczywiście trzeba go będzie naładowac.
    Ze względu na brak wspomagania szybko nie pojedziesz,więc nic nie urwiesz przy kręceniu kierownicą.Staraj się nie kręcić na postoju.
  • grol
    Drive
    • 2009
    • 95

Witam

W czasie omiatania śniegu odpadła mi osłonka spryskiwacza prawego reflektora. Podejrzewam, że została nadłamana przez mechanika w czasie demontażu zderzaka.
    1. Czy ktoś może takie 'cóś' sprzedać (kolor beż cappucino)?
    2. Jak to zamontować, czy trzeba demontować zderzak?
    Grzesiek

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8160
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

grol, napisz do andulin z allegro. Dwie zaślepki w kolorze to cena ok 35 zł + przesyłka, a kpl ze spryskiwaczami to 80 + przesylka. Wiec mozesz kupic kpl a spryskiwacze sprzedac na allegro.

2. Nie musisz demontowasc zderzaka - wysuniesz recznie sppryskiwacz załozysz zaslepke i gotowe. Kolega kowal2002 robił malutkie dziurki i skręcał na drucik - zeby nie zgineły Wiec mozesz jego patent zastosowac

[ Dodano: Pon 25 Sty, 10 21:12 ]
      Tu masz opis montowania "zaślepek" http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#422305

[ Dodano: Pon 25 Sty, 10 21:13 ]
      A tu masz namiar na spryski, zaślepki http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=5476348
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• loru
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4286
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez grol
        W czasie omiatania śniegu odpadła mi osłonka spryskiwacza prawego reflektora.
        standard, ja już mam 3-cią założoną.
        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• grol
          Drive
          • 2009
          • 95

piotrek_os, loru - dzięki!
          Grzesiek

Komentarz

• czyzyk64
            Elegance
            • 2008
            • 866

piotrek_os, to znaczy , że spryskiwacz normalnie podważam od przodu za zaślepkę i go wysuwam?
            czy coś źle zrozumiałem?

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8160
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez czyzyk64
              piotrek_os, to znaczy , że spryskiwacz normalnie podważam od przodu za zaślepkę i go wysuwam?
              czy coś źle zrozumiałem?
              jak nie masz zaslepki to spokojnie mozesz go "chycic" a jak jest zaślepka to mozesz delikatnie próbowac...ale nie teraz na tym mrozie bo jeszcze sie co "ukruszy" przy zaślepce :szeroki_usmiech
              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• czyzyk64
                Elegance
                • 2008
                • 866

piotrek_os,

Komentarz

• DOBI
                  Drive
                  • 2008
                  • 95

mi na moich oczach odpadła sprawdzałem olej trzasłem maska i odpadła zagotowałem się pojechałem do aso kupiłem zamontowałem i po problemie...
                  narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl

Komentarz

• szachu
                    Rider
                    • 2009
                    • 639
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Odświeżam temat. Dziś również zgubiłem zaślepkę (tzn. znalazłem ją później, ale była w takim stanie, że szkoda gadać). Zmartwił mnie tylko pan w ASO, bo powiedział, że nie kupię zaślepki polakierowanej, tylko takie czarne (matowe). Prawda to?

PS. Znalazłem na forum namiary na andulin z allegro napisałem już PW, zobaczymy co odpowie.

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez szachu
                      Odświeżam temat. Dziś również zgubiłem zaślepkę (tzn. znalazłem ją później, ale była w takim stanie, że szkoda gadać). Zmartwił mnie tylko pan w ASO, bo powiedział, że nie kupię zaślepki polakierowanej, tylko takie czarne (matowe). Prawda to?

PS. Znalazłem na forum namiary na andulin z allegro napisałem już PW, zobaczymy co odpowie.
                      masz czarne auto więc zakładaj nie lakierowaną, prawie nie widać róznicy, ja juz kilka razy zgubiłem i nie lakieruje, montaż prosty, wyciągasz palcami spriskiwacz i zakładasz
                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• horhe358
                        Drive
                        • 2009
                        • 90
                        • Octavia III (5E3)
                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

szachu, nie prawda. Można kupić lakierowaną, tylko lakierowanie kosztuje Zaślepka to około 30-35zł, ale lakierowanie 2x tyle. Ja za całość (zaślepka + lakierowanie) zapłaciłem około 100zł, no ale mam za to w oryginalnym kolorze. Coś za coś.

pozdr.,
                        Paweł

Komentarz

• szachu
                          Rider
                          • 2009
                          • 639
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piramida, jak to w końcu jest z tym wyciąganiem na siłę? Gdzieś wyczytałem, żę można w ten sposób uszkodzić spryskiwacze (wygina się jakaś uszczelka).

horhe358, 100 zł za takie g... to ja nie dam, tym bardziej, że nie mam pewności czy mi zaraz znowu nie odpadnie

Komentarz

• loru
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 4286
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zmartwił mnie tylko pan w ASO, bo powiedział, że nie kupię zaślepki polakierowanej, tylko takie czarne (matowe). Prawda to?
                            kupuje się nie polakierowane bo to są elementy do karoserii , możesz oczywiście zlecić polakierowanie ale to kosztuje , mnie swego czasu kosztowało 50 pln za komplet.
                            jak to w końcu jest z tym wyciąganiem na siłę? Gdzieś wyczytałem, żę można w ten sposób uszkodzić spryskiwacze (wygina się jakaś uszczelka).
                            to w spryskach do O2fl coś takiego występuje u nas przed liftem możesz spokojnie wyciągać.

Komentarz

• grol
                              Drive
                              • 2009
                              • 95

Odświeżam temat.
                              Ja skontaktowałem się z andulin i miał polakierowane za ok 40 PLN, ale zachowywał się tak arogancko, że zrezygnowałem z transakcji.
                              Kupiłem niepomalowaną od sprzedawców na forum i kupiłem lakier w sprayu (mieszany na życzenie, ok 10PLN), popsikałem 2 razy i jest OK, wprawdzie brakuje wierzchniej warstwy bezbarwnego lakieru na metaliku, ale nie widać...
                              Grzesiek

Komentarz

• szachu
                                Rider
                                • 2009
                                • 639
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

loru, dzięki. Faktycznie nie zwróciłem uwagi, że opis dotyczył OII FL

grol, też do niego pisałem, ale ma tylko srebrne (fakt, że w dobrej cenie). Też myślałem nad takim rozwiązaniem. Zastanawiam się jeszcze jak by to wyszło gdybym do pomalowania zastosował Skodowski zestaw do zaprawek. Obawiam się, że tym pędzelkiem bym zbyt ładnie (bez zacieków) nie pomalował zaślepki :? (bezbarwny można też kupić w sprayu).
                                A od kogo kupiłeś te zaślepki?

Co do lakierowania, to niby mam dojście do lakierni, ale musiał bym poczekać aż będą robić coś w tym kolorze. A tu aura nie teges, otwór co prawda zakleiłem pozostałością z poprzedniej (na taśmę dwustronną), ale obawiam się, że mogę się zapomnieć i włączyć spryskiwacze. Może się to źle skończyć dla spryskiwacza (niby taśmy dałem tylko trochę, ale...)

Komentarz

• grol
                                  Drive
                                  • 2009
                                  • 95

A od kogo kupiłeś te zaślepki?
                                  maciejek
                                  Grzesiek

Komentarz

• szachu
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 639
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

I już po problemie. Zaślepka zakupiona (ASO - 32 zł) i założona. Plastik jest czarny błyszczący (gostek powiedział, że mam szczęście bo bywają też matowe) więc nic nie muszę lakierować Dziękuję za pomoc.

PS. Montaż przebiegł bez problemów, spryskiwacz wyciągnąłem palcami, docisnąłem zaślepkę i wszystko gra.

Komentarz

• hubi2000
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 601

!!! Napis na pompce spryskiwacza znaczy : NIE WYSUWAĆ RECZNIE !!!!
                                      Po recznym wysunieciu spryskiwaczy membrana umieczczona w środku pompki moze ulec deformacji i nastapi zablokowanie pompki spryskiwacza
                                      Cupra 2.0 TFSI 305KM/420Nm

https://www.youtube.com/watch?v=_SAtv9muPcE

Komentarz

• loru
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 4286
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez hubi2000
                                        Po recznym wysunieciu spryskiwaczy membrana umieczczona w środku pompki moze ulec deformacji i nastapi zablokowanie pompki spryskiwacza
                                        ale nie w O2 przed liftem.

Komentarz

Pracuję...