Sa takie smary np z ATE do smarowania tego typu elementow.
[O2] Niepełnosprawny parktronik
Zwiń
X
-
[O2] Niepełnosprawny parktronik
Padła mi jedna czujka ( tył lewa środkowa ) po wymianie czujnika parktronik wrócił do życia ale nie w 100%
Przód działa prawidłowo tył lewa strona też jest OK ale tył prawa działa w 30% .
Objaw jest taki że jak zbliżam się do przeszkody np. ściany to zaczyna piszczeć dopiero jakieś 25/30cm od przeszkody .
I tak samo pokazuje na wyświetlaczu jak już czas hamować :evil:
Lewa strona chodzi bez zastrzeżeń .
Vag nie pokazuje błędów co może być ma ktoś pomysł ??? trzeba jakąś adaptację przeprowadzić czy coś ?
A zapomniałem dodać że parktronik jest fabrycznyDaniel
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdymoże trzeba adaptować?
to na tej nowej czujce masz to samo co na tej ode mnie? :?:
Grzebałem w adaptacji ale tam nic nie znalazłem do kalibracji czujników .
Może idzie coś pogrzebać w sterowniku ale żeby tam zajrzeć trzeba znać kod a ja nie wiem skąd go wydobyćDaniel
Komentarz
-
-
lilo, ja mam podobnie jak ty... mi zaczynają buczeć jak jestem 30cm przed przeszkodą...
Czujniki zmieniłem ze zderzakiem od Scout'a... wczesniej wszystko było u mnie OK...
Też u siebie bym nieco wydłużył tą odległość do 50/60cmCzłowiek wiedzy żyje działając, a nie myśląc o działaniu, ani też myśląc, co pomyśli, kiedy skończy działać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liloNiestety ja mam inny problem u munie działa ale prawa strona zaczyna pokazywać przeszkodę dopiero przy samym końcu :cry:
ps. zeby sie dostac do tych czujek trzeba zdjac tylny zderzak ?????????
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Trusekzeby sie dostac do tych czujek trzeba zdjac tylny zderzakprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Trusekps. zeby sie dostac do tych czujek trzeba zdjac tylny zderzak ?????????
Zamieszczone przez Truseku mnie tak robila prawa skrajna. Mysle ze to od tej pieprzonej soli
Jest to dla mnie dziwne . Bo czemu te dwie czujki z lewej strony działają dobrze ?
Jak cofam do przeszkody to lewa strona na wyświetlaczu pokazuje słupki prawidłowo .
A prawa wskakuje jak brakuje 1/2 słupki do maxa :evil:
[ Dodano: Sob 13 Mar, 10 19:12 ]
Znalazłem przyczynę :szeroki_usmiech wprawdzie vag nie pokazywał błędu ale okazało się że jeden czujnik jest nie sprawny , diagnozę czujników przeprowadziłem palcem , ktoś o tym pisał że idzie w ten sposób sprawdzić :yay:Daniel
Komentarz
-
Komentarz