Troche odstałem w Pszczynie, pózniej jeszcze czerwone swiatło po drodze i już Was nie dogoniłem :cry:
nierówna praca silnika
Zwiń
X
-
nierówna praca silnika
Witam.Problem polega na tym, że po odpaleniu bez żadnego problemu po dłuższym postoju cała noc w trakcie zimy temp w nocy ujemne ale czy to -2 czy -22 nie ma różnicy auto kilka sekund pracuje nierówno ok 2 3 sekundy.Auto ma przejechane około 18000 km i jest na gwarancji byłem z tą usterką na serwisie podłączzyli pod komputer i powiezieli że wszystko ok. Więc zostawiłem i im samochód na noc stwierdzili że na początek trzeba zmienić stacje paliw tankowałem tylko na shelu. Zmieniłem stacje na statoil ale problem nadal jest pojechałem do serwisu znowu komputer auto znowu stało całą noc u nichi powiedzieli że według nich jest wszystko w porządku jest to koło dwumasowe które po odpaleniu musi się ułożyć . Moje pytanie czy któś ma podobny problem i to jest normalne że tak jest czy serwis ma to gdzieś przyjedzie jak mu się gwarancja skończy to wtedy będziemy działać a może jechać do innego serwisumichał
-
-
Miałem parę razy podobny problem, kiedy samochód stał cały dzień na -28 stopniowym mrozie. Było dokładnie tak jak opisujesz, silnik jakby się dławił, ale po 2-3 sekundach jego praca była rytmiczna. Nie wywarło to na mnie jednak większego wrażenia. Przy takich temperaturach wszystkie urządzenia pracują inaczej.
Komentarz
-
-
Hmmm ja podobny objaw widziałem jak pompki siadały. Ale żeby przy 18000 :/
No właśnie trochę na to za wcześnie a można to jakoś sprawdzić przy 14000 wymieniali mi już łożysko w prawym przednim kole więc wszystko możliwe
[ Dodano: Czw 28 Sty, 10 17:57 ]
a czy jest możliwe tak jak twierdzi serwis że koło dwumasowe musi się ułożyć mi to wygląda na to że auto chwile gada na 3 garki może paliwo schodzi z jednego pompowtrskumichał
Komentarz
-
Komentarz