Wiam miał ktos juz taki problem. Dotyczy o2 1.9 tdi bjb.
na bagnecie jest o stan więcej oleju czyli o stan więcej niż przedział min-max.
prawdopodobnie paliwo poszło do układu smarowania bo olej jest czarny.
Wiecie w czym problem ????
daniel0607, kiedy wymieniałes olej? Moze poprostu Ci kots przelał. Bo zeby paliwao sie dostało :roll: Predziej jak uszczelka pod głowica poleci to płyn....
olej zawsze sprawdzałem i był pomiędzy min i max, no ciupke wiecej i mieścił się w podziałce , oleju od wymiany ( 12000 temu ) nie dolewałem ani grama, dwa dni temu sprawdziłem i jest sporo ponad max.płynu chłodniczecho w zbiorniczku nic nie ubyło i jest czysty.
[ Dodano: Sob 30 Sty, 10 21:36 ] Bobek88, wiem wiem mi chodziło o to że jak by sie dostał płyn chłodniczy to olej zmienia się w kawe z mlekiem, a mój jest czarny tj. normalny ale jest go dwukrotnie wiecej na podziałce bagnetu
Ja bym sie cieszyl jak by mi przybywalo a nie ubywało ( oczywiscie samego oleju bez dodatków), i zeby sam sie wymieniał :P
A na poważnie to zaobacz pod korkiem wlewu oleju czy nie masz kawy z mlekiem
Jeżeli olej jest klarowny (czarny, bez białego nalotu pod korkiem wlewu oleju) to przyczyną wzrastania poziomu oleju jest częste użytkowanie pojazdu na krótkich trasach. Zimny silnik nie jest w pełni uszczelniony pierścieniami tłokowymi. Dopiero po osiągnięciu temp. roboczej pierścienie w pełni uszczelniają komorę spalania.
W związku z tym jeżeli odpalasz rano auto i pracuje ono na biegu jałowym, podczas odśnieżania go przez ww. nieszczelności część paliwa z komory spalania przedostaje się do miski olejowej. Prowadzi to do zwiększania poziomu oleju silnikowego.
dziś sprawdzane oleju tyle samo czyli dwie podziałki na miarce, olej czarny rzadki jak sr...ka,czuć olejem napędowym
pod korkiem oleju czysto żadnej mazi, w zbiorniczku wyrównawczym też ok.
Więc chyba zostają pompki ?
[ Dodano: Nie 31 Sty, 10 09:30 ]
czy są to oringi gumowe i miedziane pod pompowtryskiem ?
[ Dodano: Nie 31 Sty, 10 09:34 ]
dodam że od czasu do czasu mam taki błąd jak
" zbyt wysoka temperatura - świeca żarowa cylinder 3 i 4 " po skasowaniu błedu powraca tylko cylinder 3
Komentarz