problem z zapaleniem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nurgle
    Classic
    • 2009
    • 1

problem z zapaleniem

Zamieszczone przez piramida
    maru jestes moim idolem jak bedziesz przedawał fure to jestem pierwszy który ją odkupi od ciebie normalnie wygląda lepiej niz nówka sztuka
    ty sie tak nie deklaruj bo juz kilku było i na ta i na nastepna i wcale w ciagu jednego dnia nie poszła :P:P a tak serio kto kupi to ma farta zupełnie jak z moja ::P:P:P:P
  • lukas767
    Classic
    • 2008
    • 4

problem z zapaleniem

Witam! Widzę że istnieje juz podobny post do tego który chce zamieścić ale wydaje mi sie że usterka jest inna.
    Mianowicie: Na wstępie powiem że Octavia jest garażowana.
    - 1 raz problem pojawił sie jakieś miesiąca temu (temp.-4). odpaliłem Octavie przejechałem kilka kilometrów olej sie nagrzał, zgasiłem samochód, wyszedłem na jakieś20min, wróciłem przekręcam kluczyk (wszystko ok kontrolki zapalają się i gasną, świece rozgrzane) zaczyna kręcić, silnik próbuje załapać przez moment i po chwili kręci sam rozrusznik(tak mi się wydaje, nie ma reakcji ze strony silnika).Nie piłowałem jej długo otworzyłem maskę ale nic dziwnego nie zauważyłem i nie usłyszałem. Wróciłem do środka porozmawiałem z nią ładnie i zapaliła. Od tamtej pory zapalała jeszcze kilka razy bez problemu.
    - 2 raz problem pojawił się po 1.5 tygodniu(temp. ok.-12). Poszedłem do garażu odpaliłem bez problemu, podobna sytuacja(krótka przejażdżka), wychodzę, wracam, Octavia stoi na mrozie kilka min wsiadam przekręcam kluczyk i dzieje się to co opisałem wcześniej(silnik próbuje załapać ale po chwili słychać sam rozrusznik). Próbowałem jeszcze kilka razy ale bez skutecznie. Już nie pomogła moja prośba ani groźba.
    Pewna osoba która słyszała jak zapala powiedziała mi że to Bendix. Oddałem do elektryka który powiedział mi „że to nie żaden Bendix, tylko wina oleju”- wymienił olej i jakiś zawór przy pompie olejowej. Pomogło. Największe mrozy -23 Octavia zapala jest super!Wszystko było ok., do czasu. Dziś sytuacja wyglądała identycznie jak w dwóch opisanych przeze mnie powyżej. Krótka przejażdżka, postój, i dzieje się to co wcześniej;(.
    Co robić? Ktoś miał już taki problem? Czy to może być rzeczywiście Bendix? Octavia paliła bez żadnych problemów przekręcałem kluczyk i po chwili zapalała. Zauważyłem, że w przewodzie paliwowym jest pęcherz powietrza. Czy on może się tam znajdować? To normalne?
    Pomocy!

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8162
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: problem z zapaleniem

Zamieszczone przez lukas767
      Zauważyłem, że w przewodzie paliwowym jest pęcherz powietrza. Czy on może się tam znajdować? To normalne?
      Pomocy!
      moze masz problem z cofajacym paliwem - oringi na filtrze paliwa. Bo mozesz miec róznice tez jezeli masz pełny bak paliwa moze Ci lepiej palic.....na to zwróc uwage. Wpisz sobie w "szukajke" oringi - i poczytaj troszku, bo to pierdoła a nieraz nerwów popsuje.......
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• lukas767
        Classic
        • 2008
        • 4

Na to wychodzi że w tym był problem. wymienione i Octavia pali idealnie. mam nadzieje że problem już nie wróci. dzięki Piotrek. Pozdrawiam!

Komentarz

Pracuję...